Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Alexey Lukyanuk idei harmadik sikerét aratta a Rally di Roma Capitale-n. Ifj. Érdi Tiborék hatalmas fölénnyel nyerték meg az ERC 2 kategóriát.

A pénteki szuperspeciálon, amelyet Rómában rendeztek meg, Nikolay Gryazin bizonyult a legjobbnak. Az orosz pilóta 1:48.1-es időt autózott az 1,8 kilométeres pályán, megelőzve honfitársát, Alexey Lukyanukot, valamint a török Orhan Avcioglut.

Szombaton hét szakasz várt a mezőnyre. A délelőtt folyamán az olasz Simone Campedelli egy, Lukyanuk pedig két részsikert könyvelhetett el. Délután a Forddal versenyző orosz pilóta tovább tudta növelni az előnyét, miután megnyerte a 19,46 kilométeres Pico-Greci gyorsot. A kétszeres olasz bajnok Giandomenico Basso két szakaszsikert is bezsebelt a Skoda Fabia R5 volánja mögött, és feljött az összetettben a második helyre. A nap utolsó gyorsaságiját Andrea Crugnola nyerte meg a Ford Fiesta R5-tel. Simone Campedelli a hatodik szakaszon két defektet is összeszedett, ami miatt fel kellett adnia a futamot. A 2013-as olasz bajnok, Umberto Scandola technikai hiba miatt esett ki, akárcsak Nikolay Gryazin.
Az ERC 2-ben az Ifj. Érdi Tibor – Papp György kettős 3 perc 46 másodperccel vezetett a Juhász Csaba – Juhász Zsolt páros előtt. A kategória harmadik helyén Sergey Remennik tanyázott.

180723 rally di roma capitale n2

Vasárnap újabb hét szakasz szerepelt a verseny programjában. A nap első gyorsaságiját, a 28,6 kilométeres Rocca di Cave 1-et, biztonsági okok miatt törölték a rendezők, mivel rengeteg szurkoló látogatott ki a pálya szélére. Giandomenico Basso faragni tudott a lemaradásából, miután a legjobb időt érte el a 10. szakaszon. A folytatásban Lukyanuk és Campedelli két-két alkalommal bizonyult a leggyorsabbnak, míg a brit Chris Ingram a tizenhármas gyorson, a Monastero 2-n tudott nyerni. A tízszeres olasz bajnok, Paolo Andreucci számára idő előtt ért véget a római viadal, miután összetörte a Peugeot 208 T16-osát.

A versenyt végül Alexey Lukyanuk nyerte meg, Giandomenico Basso és Grzegorz Grzyb előtt. Bruno Magalhães a bajnokság éllovasaként érkezett meg Olaszországba, azonban a portugálnak nem volt problémamentes a hétvégéje, de így is megszerezte az ötödik pozíciót a Skoda Fabia R5-tel.

Az ERC 2-ben az Ifj. Érdi Tibor – Papp György páros, a technikai problémák ellenére, fölényes győzelmet aratott a Mitsubishi Lancer Evo X-essel. Érdiék 6 perc 46 másodperccel előzték meg Juhász Csabáékat, míg Sergey Remennikéknek több mint 12 percet adtak.
Az ERC 3-ban Mārtiņš Sesks diadalmaskodott az Opel Adam R2-vel, megelőzve Tom Kristenssont és Efrén Llarenat.

A 6. Rally di Roma Capitale végeredménye:
1. A.Lukyanuk – A.Arnautov (Ford Fiesta R5)   1:48:03.5
2. G.Basso – M.Lucca (Skoda Fabia R5)   +7.5
3. G.Grzyb – J.Wróbel (Skoda Fabia R5)   +1:04.2
4. F.Kreim – F.Christian (Skoda Fabia R5)   +1:16.5
5. B.Magalhães – H.Magalhaes (Skoda Fabia R5)   +1:41.2
6. C.Ingram – R.Whittock (Skoda Fabia R5)   +2:32.2
7. J.Nordgren – T.Suominen (Skoda Fabia R5)   +2:34.7
8. G.Scattolon – M.Nobili (Skoda Fabia R5)   +2:56.8
9. A.Rusce – S.Farnocchia (Ford Fiesta R5)   +3:08.4
10. F. Åhlin – J.Sjöberg (Skoda Fabia R5)   3:17.0

22. Ifj.Érdi Tibor – Papp György (Mitsubishi Lancer Evo X)   +11:02.4

33. Juhász Csaba – Juhász Zsolt (Mitsubishi Lancer Evo X)   +17:49.1

A bajnokság augusztus 24-26. között a csehországi Barum Rallyval folytatódik.

Fotók: fiaerc.com

További nemzetközi rally hírek