Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Simos Galatariotis nyerte a 2018-as rally Európa-bajnokság negyedik fordulóját, a Ciprus Rallyt. A Herczig Norbert – Ferencz Ramón páros az Acropolis Rally után Cipruson is felállhatott a dobogóra.

A versenyt Alexey Lukyanuk kezdte a legjobban. Az orosz pilóta megnyerte az első szakaszt a Ford Fiesta R5-tel, azonban 4. gyorsaságin hibázott és kénytelen volt feladni a futamot. Lukyanuk kiesése után Nasser Al-Attiyah ugrott az élre. A katari versenyző 48 másodperces előnnyel vezetett, azonban a folytatásban defektet kapott, ami miatt nem tudta megtartani az első helyét. A nap végén a finn Juuso Nordgren állt az eredménylista élen, megelőzve Simos Galatariotist, valamint Bruno Magalhaest. Herczig Norberték az ötödik, Botka Dávidék pedig a hetedik pozícióban várták a vasárnapi folytatást.

180618 cyprusrally n2

Az utolsó napon hét gyorsasági szerepelt a Ciprus Rally programjában. Délelőtt Nasser Al-Attiyah és Botka Dávid könyvelhetett el szakaszsikert. Al-Attiyah remek tempóban autózott, aminek köszönhetően az utolsó előtti szakaszon átvette a vezetést Galatariotistól. A verseny utolsó kilométerein azonban ismét defektet kapott a katari, így visszacsúszott a negyedik helyre. A Ciprus Rallyt végül Simos Galatariotis nyerte meg a Skoda Fabia R5 volánja mögött. A ciprusi pilóta 6 tizeddel előzte meg Bruno Magalhaest, míg a pódium legalsó fokára Herczig Norberték állhattak fel. Botka Dávidék a hetedik helyen fejezték be a viadalt. Magalhaes az ezüstérmes helyének köszönhetően a bajnoki tabella élére ugrott.

„Az utolsó szakaszon összeszedtünk egy defektet.” –kezdte a MOL Racing Team pilótája, Herczig Norbert. „Bíztunk benne, hogy sikerül megőriznünk a negyedik helyünket, de aztán megtudtuk, hogy Nasser is hasonló problémával küzdött, mi pedig javítottunk egy pozíciót. Nagyon boldogok vagyunk, hogy felállhattunk a dobogóra.”

A Bereczki Norbert – Géczy Tamás páros az ERC 3 kategória harmadik helyén ért célba a Suzuki Swift Sporttal.

A 47. Ciprus Rally végeredménye:

1. S.Galatariotis – A.Ioannou (Skoda Fabia R5)   1:55:40.2
2. B.Magalhaes – H.Magalhaes (Skoda Fabia R5)   +0.6
3. Herczig Norbert – Ferencz Ramón (Skoda Fabia R5)   +1:21.4
4. N.Al-Attiyah – M.Baumel (Ford Fiesta R5)   +2:27.0
5. O.Avcioglu – B.Korkmaz (Skoda Fabia R5)   +3:05.7
6. V.Stajf – M.Ehlová (Skoda Fabia R5)   +3:25.1
7. Botka Dávid – Mesterházi Márk (Skoda Fabia R5)   +3:38.5
8. A.von Thurn und Taxis – B.Degandt (Skoa Fabia R5)   +3:43.2
9. C.Demosthenous – P.Laos (Mitsubishi Lancer Evo X)   +4:01.2
10. P.Panteli – K.Christodoulou (Mitsubishi Lancer Evo X)   +6:44.6

32. Bereczki Norbert – Géczy Tamás (Suzuki Swift Sport)   +25:42.8

A bajnokság állása:

1. Bruno Magalhaes   98 pont
2. Alexey Lukyanuk    83
3. Herczig Norbert   62
4. Simos Galatariotis   50
5. Nikolay Gryazin   30

18. Botka Dávid   8

31. Ifj. Érdi Tibor   1

A bajnokság július 20-22. között a Rally di Roma Capitale-val folytatódik.

További nemzetközi rally hírek