Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Herczig Norbert – Ferencz Ramón páros a második helyen zárta az Acropolis Rallyt, míg az Ifj. Érdi Tibor – Papp György kettős megnyerte az ERC 2 kategóriát.

Herczig Norberték remekül kezdték a rally Európa-bajnokság idei harmadik futamát Görögországban, ugyanis a MOL Racing Team párosa megnyerte az első szakaszt. A folytatásban Alexey Lukyanuk átvette a vezetést, azonban a negyedik gyorsaságin megsérült a Fiestájának a futóművét, így kénytelen volt feladni a versenyt. Lukyanuk kiesése után Bruno Magalhaes örökölte meg a vezető helyet. Herczigék remek tempóban autóztak, és egy újabb szakaszsikert könyvelhettek el a hetedik gyorson, és a fékprobléma ellenére is a második helyen zárták a második versenynapot.
Vasárnap Herczigék tovább tudtak faragni a hátrányukból, és egyre közelebb kerültek Magalhaes-hez, azonban megelőzni nem tudták a portugált, aki megszerezte az idei első futamgyőzelmét. A dobogó legalsó fokára a TRT Krezus Rally Team lengyel pilótája, Hubert Ptaszek állhatott fel.

„Ez hihetetlen volt számunkra. Nem találom a szavakat. A verseny előtt nem gondoltam volna, hogy egy ilyen jó eredményt fogunk itt elérni.” –nyilatkozta Herczig Norbert.

Ifj. Érdi Tiborék közel 2 perces előnnyel nyerték meg az ERC 2 kategóriát az összetettben pedig a 10. helyen zárták az Acropolis Rallyt.

„Nagyon boldogok vagyunk. Remek munkát végzett az egész csapat, amiért köszönettel tartozom nekik. Jól alakult számunkra a verseny, nem hibáztunk és defektünk sem volt.” –mondta Ifj. Érdi Tibor.

A 64. EKO Acropolis Rally végeredménye:

1. B.Magalhaes – H.Magalhaes (Skoda Fabia R5)   3:02:09.4
2. Herczig Norbert – Ferencz Ramón (Skoda Fabia R5)   +29.1
3. H.Ptaszek – M.Szczepanaik (Skoda Fabia R5)   +1:37.2
4. E.Brynildsen – V.Gulbaek Engan (Ford Fiesta R5)   +2:35.2
5. S.Galatariotis – A.Ioannou (Skoda Fabia R5)   +3:23.0
6. G.Grzyb – J.Wróbel (Skoda Fabia R5)   +5:20.6
7. J.Serderidis -–F.Miclotte (Skoda Fabia R5)   +5:55.5
8. O.Avcioglu – B.Korkmaz (Skoda Fabia R5)   +6:39.3
9. P.Nobre – G.Morales (Skoda Fabia R5)   +6:55.3
10. Ifj.Érdi Tibor – Papp György (Mitsubishi Lancer Evo X)   +9:07.8

A bajnokság június 15-17. között a Ciprus Rallyval folytatódik.

Fotó: FIA ERC

További nemzetközi rally hírek