Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Alexey Lukyanuk nyerte a 2018-as rally Európa-bajnokság szezonnyitó futamát. Herczig Norbert a hatodik helyen ért célba az Azori-szigeteken.

Az 53. Azores Airlines Rallye-n három magyar páros is rajthoz állt. Az ifj. Érdi Tibor – Papp György páros számára nem tartott sokáig a verseny. Érdiék az első szakaszon búcsúztak a futamtól, miután eltört a Mitsubishi Lancer Evo X-es futóműve. A Botka Dávid – Mesterházi Márk kettős remekül kezdte a viadalt. Botkáék megnyerték az első, lagolai utcai szakaszt a Skoda Fabia R5-tel, később azonban technikai hibák hátráltatták a Skodás párost. Botkáék számára a 14. szakaszon ért véget a verseny, miután eltalálták a partoldalt, és egy mély szakadékban landoltak az R5-ös Fabiával. Herczig Norbert, Ferencz Ramónnal az oldalán sikeresen mutatkozott be az ERC-ben, ugyanis a hatodik pozícióban értek célba a Skoda Fabia R5-össel.

Alexey Lukyanuk a tizenöt gyorsaságiból hatot megnyert. A második szakaszon átvette a vezetést Botka Dávidtól, és célvonalig megőrizte ezt a pozícióját. A második helyen a portugál Ricardo Moura teljesítette a távot, megelőzve honfitársát, Bruno Magalhaest. A negyedik helyet a tavalyi Junior bajnok, Chris Ingram csípte meg a Skoda Fabia R5-össel.

Az ERC 2-ben az argentin Juan Carlos Alonso diadalmaskodott egy Mitsubishi Lancer Evo X-essel, megelőzve Sergey Remenniket és Luís Pimentelt. Az ERC 3-ban hazai siker született. A portugál Gago Diogo több mint 1 perces előnnyel ért célba a spanyol Efrén Llarena előtt. Az ERC Ladies kategóriát Tamara Molinaro nyerte meg egy Ford Fiesta R5-ös volánja mögött.

Az 53. Azores Airlines Rallye végeredménye:

1. A.Lukyanuk – A.Arnautov (Ford Fiesta R5)   2:33:51.7
2. R.Moura – A.Costa (Skoda Fabia R5)   +16.4
3. B.Magalhaes – H.Magalhaes (Skoda Fabia R5)   +25.7
4. C.Ingram – R.Whittock (Skoda Fabia R5)   +1:24.2
5. F.Ahlin – J.Sjöberg (Skoda Fabia R5)   +2:33.1
6. N.Herczig – R.Ferencz (Skoda Fabia R5)   +4:02.9
7. L.Habaj – D.Dymurski (Ford Fabia R5)   +4:12.2
8. R.Yates – E.Edmondson (Skoda Fabia R5)   +4:15.7
9. R.Teodósio – J.Teixeira (Skoa Fabia R5)   +4:43.0
10. J.Pedro Fontes – P.Babo (Citroen DS3 R5)   +5:01.2

A rally Európa-bajnokság május 3-5. között a Rally Islas Canarias-szal folytatódik.

További nemzetközi rally hírek