Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Alexey Lukyanuk áll az élen a Rally Európa Bajnokság szezonnyitó futamának első napja után. A magyarok közül ifj. Érdi búcsúzott, Botka szakaszt nyert.

Három gyorsasági szakaszt rendeztek a 2018-as Azores Airlines Rallye első napján, amiből az elsőn a Botka Dávid - Mesterházi Márk duó megszerezte első EB szakasz sikerét. Az első szakasz nem csak Botkáék meglepetés győzelmét tartogatta magyar vonatkozásban, hanem ifj. Érdi kisesését is. Igaz célba értek, ám a felfüggesztés eltörött, így nem tudták folytatni a versenyt.Három gyorsasági szakaszt rendeztek a 2018-as Azores Airlines Rallye első napján, amiből az elsőn a Botka Dávid - Mesterházi Márk duó megszerezte első EB szakasz sikerét. Az első szakasz nem csak Botkáék meglepetés győzelmét tartogatta magyar vonatkozásban, hanem ifj. Érdi kisesését is. Igaz célba értek, ám a felfüggesztés eltörött, így nem tudták folytatni a versenyt.

A második szakaszon Lukyanuk állt az élre, amit meg is tartott a harmadik szakaszon. A nap esése az osztrák Hermann Neubauer nevéhez fűződik, aki a második szakaszon hempergette meg autóját.

A nyilatkozatokban Herczig Norbi és Botka Dávid is panaszkodott technikai problémára, és Norbiék hibáztak is a második szakaszon.

53. Azores Airlines Rallye 2018 állás az első nap után:
1. Lukyanuk Alexey - Arnautov A. - Ford Fiesta R5 17:52.3
2. Moura Ricardo - Costa António - Škoda Fabia R5 +2.7
3. Koči Martin - Schovánek F. - Škoda Fabia R5 +3.8
4. Magalhães B. - Magalhães H. - Škoda Fabia R5 +13.2
5. Sousa Bernardo - Cardoso V. - Citroën DS3 R5 +14.6
6. Ingram Chris - Whittock Ross - Škoda Fabia R5 +15.0
7. Åhlin Fredrik - Sjöberg J. - Škoda Fabia R5 +15.3
8. Griebel Marijan - Kopczyk S. - Peugeot 208 T16 +20.5
9. Larsen Frank Tore - Eriksen T. - Ford Fiesta R5 +22.5
10. Kreim Fabian - Christian Frank - Škoda Fabia R5 +32.8
...
14. Botka Dávid - Mesterházi M. - Škoda Fabia R5 +39.4
...
18. Herczig Norbert - Ferencz R. - Škoda Fabia R5 +41.8

További nemzetközi rally hírek