Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Nagyon komoly mezőnnyel rajtol a 2018-as Azores Airlines Rallye, ami Rally Európa Bajnokság szezonnyitója mellett a Portugál Bajnokság második versenye is.

A 76 autós mezőny közel fele R5-ös kocsi, amiből két páros Magyarországról érkezik. 23-es rajtszámmal a Botka - Mesterházi duó, akik negyedik EB szezonjuknak vágnak nekik és 24-essel pedig a Mol Racing Team versenyzői a Herczig - Ferencz duó. De itt a magyarok sora még nem ért véget, harmadik magyar csapatként ott lesz az ERC2 bajnokság tavalyi győztese az ifj. Érdi - Papp duó is.

A március 22 és 24 között rendezett viadalon az 1-es rajtszámot Kajetan Kajetanowicz hiányában a 2017-es bajnokság második helyezettje Bruno Magalhaes Skodája kapja. Magalhaes egyébként a verseny tavalyi győztese, aki otthon is versenyzik, így talán kimondhatjuk a verseny egyik legnagyobb esélyese. Ellenfél lesz bőven, de aki megszorongathatják, kevesen vannak.

Kihívóként kell számolni Alexey Lukyanukkal, az orosz mindig nagyon gyors, vagy Ricardo Mouraval, aki vezeti a Portugál bajnokságot és a korábbi években bebizonyította az EB menők számára, hogy nagyon gyors és kell vele számolni. Továbbá ott van még a mezőnyben a tavalyi U28-as bajnok Marijan Griebel, aki a tavalyi Skodát Peugeotra cserélte és az U27-es bajnok Chris Ingram, aki a kis Opel után idén Skodával vág neki a bajnokságnak. A nevezési listát nézegetve két további párost szúrtunk ki, akik esetleg oda érhetnek az elejébe, a németek tehetsége Fabian Kreim és osztrák szomszédunk Hermann Neubauer. Majd figyeljük, az időket mennyire lehet igazunk.

ERC2-ben három Mitsubishis és két Subarus páros szeretné ifj. Érdi Tibit letaszítani a trónról.

Azores Airlines Rallye nevezési listája itt található.

További nemzetközi rally hírek