Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A hétvégén az olasz fővárosba látogat a rally Európa-bajnokság mezőnye. A tizenkét gyorsasági szakaszból álló versenyen összesen 203,08 kilométert kell majd teljesíteniük a pilótáknak.

 

Pénteken a mezőny, rendőri kíséret mellett, végigautókázik majd Róma nevezetességei előtt, érintve többek között a Colosseumot és a Piazza Venezia-t. Este már versenytempóban fognak közlekedni a pilóták, a 2,4 kilométeres „Aci Roma Arena” nyitószakaszon.
Szombaton öt aszfaltos szakasz szerepel a programban, amelyek Rómától délre helyezkednek el, Ceprano környékén. Vasárnap hat gyorsaságit kell abszolválniuk a pilótáknak Fiuggi térségében, mielőtt megérkeznek a tengerparti Lido di Ostiába, ahol a díjátadó ceremóniát fogják megrendezni.

170912 rallydiroma n2

A nevezési listán három magyar páros neve is szerepel. A Botka Dávid – Mesterházi Márk duó a Skoda Fabia R5-tel vág neki a távnak. Az Érdi Tibor – Papp György kettős a Mitsubishi Lancer Evo X-essel, míg a Klausz Kristóf – Csányi Botond páros a Peugeot 208 R2-vel indul Olaszországban.

Hat futamot követően Kajetan Kajetanowicz vezeti a bajnokságot. A lengyel mögött Bruno Magalhaes áll a tabella második helyén, megelőzve Alexey Lukyanukot.

A bajnokság jelenlegi állása:
1. Kajetan Kajetanowicz 120
2. Bruno Magalhaes 97
3. Alexey Lukyanuk 73
4. Marijan Griebel 62
5. Bryan Bouffier 46

35. Érdi Tibor 4

ERC 2 kategória állása:
1. Zelindo Melegari 152 pont
2. Érdi Tibor 109
3. Sergei Remmenik 89
4. Luis Pimentel 55
5. Christos Demosthenous 39

A hétvégén az olasz bajnokság (CIR) mezőnye is rajthoz áll Rómában. Paolo Andreucci, Simone Campedelli és Umberto Scandola mellett többek között a finn Kalle Rovanperä is harcba száll majd a bajnoki pontokért.

A szeptember 15-17. között megrendezésre kerülő Rally di Roma Capitale nevezési listája itt található.

 

 

További nemzetközi rally hírek