Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Alexey Lukyanuk visszatér a rally Európa-bajnokság lengyelországi futamán, a Rzeszow Rallyn. Az orosz pilóta májusban szenvedett balesetet egy teszten, amely után kénytelen volt kihagyni a Ciprus-, valamint az Acropolis Rallyt.

Lukyanuk az Azori-szigeteken nem ért célba, azonban a Kanári-szigeteken győzni tudott a Ford Fiesta R5-össel. Májusban egy teszten vett részt, ahol frontálisan ütköztek egy másik versenyautóval, amelyben sajnos Alexey Ljaduhin az életét vesztette. A 36 esztendős Lukyanuk súlyos sérüléseket szenvedett, és a baleset után a szentpétervári kórházba szállították, ahol megoperálták. Ezt követően kénytelen volt kihagyni a ciprusi, valamint az görögországi fordulót, de ennek ellenére jelenleg is a harmadik a bajnokságban. Lukyanuk a tervek szerint csak szeptemberben ült volna vissza a volán mögé, azonban most bejelentette, hogy augusztusban rajthoz áll a sorozat lengyelországi állomásán.

170726 lukyanuk n2

A bajnokság állása:
1. Bruno Magalhaes   93 pont
2. Kajetan Kajetanowicz   79
3. Alexey Lukyanuk   46
4. Nasser Al-Attiyah   45
5. Pepe Lopez   27

28. Érdi Tibor   4

A 26. Rally Rzeszow augusztus 3-5. között kerül megrendezésre.

 


További nemzetközi rally hírek