Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Idén három versenyen három különböző pilóta állhatott fel a dobogó tetejére - Kajetan Kajetanowicz nyerte a 2017-es rally Európa-bajnokság harmadik fordulóját, az Acropolis Rallyt.

A lengyel pilóta az első versenynapot még a harmadik helyen zárta, azonban vasárnap az élre állt és megnyerte a görög futamot.

Az Acropolis Rally első szakaszát, a 24,81 kilométeres Gravia 1-et az orosz Nikolay Gryazin nyerte. A Skodás pilóta sokáig az összetett élén autózott, azonban a szombati nap utolsó szakaszán lángra kapott a Fabia R5-öse, amit sajnos nem tudtak eloltani és porig égett. Gryazin kiesése után Nasser Al-Attiyah ugrott az összetett élére. Hat gyorsasági után a katari versenyző 8,4 másodperccel vezetett a portugál Bruno Magalhães előtt, míg a képzeletbeli dobogó harmadik helyén Kajetan Kajetanowicz tanyázott.
A verseny egyetlen magyar indulója, az Ifj. Érdi Tibor – Papp György kettős fölényesen vezette az ERC 2 kategóriát, azonban a 4. gyorsasági után eltört a jobb első trapéz gömbfejük és becsúsztak egy árokba. A magyar páros vasárnap vissza tudott állni a versenybe.

170604 acropolis n2

Vasárnap reggel Nasser Al-Attiyahot érte utol a technika ördöge. A katari Ford Fiestájában elment a kormányszervó, és több mint 2 percet veszített, a tízes szakasz után pedig feladta a küzdelmet. Al-Attiyah technikai gondjainak köszönhetően Bruno Magalhães vette át a vezetést, azonban a portugál pilótának sem volt problémamentes versenye; Magalhães Skodája túlmelegedett, és a sebességváltója is rakoncátlankodott. Kajetanowicz négy szakaszsikert is elkönyvelhetett vasárnap. A lengyel pilóta végül megnyerte az Acropolis Rallyt Bruno Magalhães és az Eurosol Racing Team Skodájával induló Grzegorz Grzyb előtt. Érdiék az összetettben a 10-ek, a kategóriájukban pedig a másodikak lettek.

170604 acropolis n3

A 63. Seajets Acropolis Rally végeredménye:

1. K.Kajetanowicz – J.Baran (Ford Fiesta R5)   2:49:40.6
2. B.Magalhães – H.Magalhães (Skoda Fabia R5)   +2:58.7
3. G.Grzyb – J.Wróbel (Skoda Fabia R5)   +6:05.3
4. A.Tsouloftas – D.Giraudet (Citroen DS3 R5)   +8:48.3
5. S.Tsolakidis – H.Dimos (Skoda Fabia R5)   +16:49.2
6. Z.Melegari – M.Barone (Mitsubishi Lancer Evo IX)   +21:05.6
7. V.Drimousis – P.Drimousis (Subaru Impreza STi N11)   +25:43.5
8. B.Banaz – B.Erdener (Ford Fiesta R2T)   +26:06.0
9. Ü.Özdemir – B.Memisyazici (Ford Fiesta R2T)   +27:45.4
10. Ifj. Érdi Tibor – Papp György (Mitsubishi Lancer Evo X)   +30:11.2

A bajnokság állása három forduló után:

1. Bruno Magalhães   93 pont
2. Kajetan Kajetanowicz   72
3. Alexey Lukyanuk   46

A bajnokság 2 hét múlva a Ciprus Rallyval folytatódik.

További nemzetközi rally hírek