Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Freddy Loix bejelentette, hogy befejezi versenyzői pályafutását. A belga pilóta összesen 11 alkalommal győzött az ERC-ben, emellett pedig 89 világbajnoki futamon is rajthoz állt.

Loix első nemzetközi sikerét 1996-ban aratta egy Toyota Celica GT-Four (ST205) volánja mögött. A belga pilóta két ERC futamot is meg tudott nyerni abban az évben, mégpedig a két hazai viadalát, a Ypres- valamint a Condroz Rallyt. Az elmúlt években nem volt kérdés, hogy ki diadalmaskodik a rally Európa-bajnokság belga fordulójában, az Ypres Rally-n, mivel 2013 óta nem tudták Loix-t leszorítani az ellenfelei a dobogó legmagasabb fokáról.

161114 loix n2

1996 és 2004 között a rally-világbajnokság mezőnyét erősítette. Versenyzett a Toyota, a Mitsubishi, a Hyundai és a Peugeot színeiben. Összesen 36 szakaszgyőzelmet szerzett és háromszor állhatott fel a dobogóra; az 1997-es Portugál Rallyt a második helyen zárta a Toyota Celica-val, rá egy évre pedig már a Corolla WRC-vel tudott Portugáliában és Spanyolországban is a top 3-ban végezni.
A nemzetközi sikerek mellett a belga bajnokságban is letette névjegyét, ugyanis az elmúlt négy évben elhódította a bajnoki trófeát.

„Elképzelhető, hogy néhány futamon még rajthoz állok majd szórakozásból, de a profi pályafutásomat befejeztem.” –nyilatkozta a 46 éves Loix, aki a jövőben, a Skodával karöltve, fiatal pilótáknak szeretne segíteni.


További nemzetközi rally hírek