Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport legfrissebb rallyautója, az i20 R5, ebben a hónapban fog bemutatkozni a nagyközönség előtt. A rally Európa-bajnokság belga fordulóján, az Ypres Rallyn, előfutóként fog végigszáguldani a szakaszokon az új Hyundai, amelyet Kevin Abbring vezet majd.

Abbring jól ismeri a kocsit, ugyanis rengeteget tesztelt vele, és a belga pályák sem lesznek idegenek a fiatal holland számára, mivel már négyszer rajthoz állt itt.

A tesztek során sok kilométert tettek bele az R5-ös i20-ba aszfaltos és murvás körülmények között egyaránt. Az Ypres Rallyra új futóművel látják el az alzenaui alakulat szakemberei az autót, amely hamarosan az ügyfelek számára is elérhető lesz.

A Hyundai egy design pályázat keretein belül, a szurkolókra bízta az autó festésének a tervezését, amelyet egy új-zélandi fan nyert meg.

160601 hyundai n2

Andrea Adamo, a Hyundai ügyfél sportprogramjának vezetője a következőket mondta: „Az Ypres Rally egy kulcsfontosságú hétvége lesz az új generációs i20 R5 projektünknek. Ez a futam tökéletes helyszín lesz az autó bemutatásához. Az ERC egy nagyon fontos bajnokság az R5-ös csapatok számára, ahol reméljük, hogy hamarosan a mi ügyfeleink is versenyben lesznek majd. Ez egy nagy esemény a bajnokságban, ahol már sok történelmi dolog történt és az emberek nagyon jól ismerik a rallyt. Az Ypres gyors szakaszai másabbak lesznek, mint azok az aszfaltos utak, ahol eddig teszteltünk. Különböző típusú pályákon akarjuk kipróbálni az autót, hogy alaposan fel tudjuk készíteni. Ez a verseny azért lesz fontos a számunkra, mert itt láthatják majd először az autót a szurkolók, a média és a jövőbeli ügyfeleink.”

A 62. Kenotek by CID LINES Ypres Rally június 23-25. között kerül megrendezésre.


További nemzetközi rally hírek