Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Craig Breen is rajthoz áll a rally Európa-bajnokság következő versenyén, az Ír Rallyn. A Citroen Racing pilótája egy DS3 R5-tel fog szerepelni a hazai futamán.

Breen tavaly a Peugeot 208 T16 volánja mögött győzni tudott Írországban, idén pedig szeretné megismételni ezt a sikerét. A 26 éves pilóta a februári svéd világbajnoki futamon lehetőséget kapott Yves Mattonéktól, és a nyolcadik helyen vitte célba a Citroen DS3 WRC-t. Breen a hazai viadalán a DGM Sport által felkészített DS3 R5-tel fog versenyezni, az itinert pedig Scott Martin fogja olvasni neki.

160323 craigbreen n2

Craig Breen mellett az M-Sport pilótája, Elfyn Evans is leadta a nevezését az aszfaltos futamra. A walesi pilóta a Monte-Carlo Rallyn és a Svéd Rallyn is megnyerte a WRC 2 kategóriát, Írországban pedig a Dmack British Rally Team R5-ös Ford Fiestájával fog rajthoz állni.


Természetesen a tavalyi bajnok, Kajetan Kajetanowicz, valamint a szezonnyitó kanári-szigeteki viadal győztese, Alexey Lukyanuk neve is szerepel a nevezési listán. Írországban több magyar egységnek is szurkolhatunk majd. A Botka Dávid – Szeles Péter kettős a Citroen DS3 R5-tel, a Várkonyi Szabolcs – Csányi Botond páros a Peugeot 208 VTi R2-vel, Német László Szegő Jánossal az oldalán pedig szintén egy R2-es 208-assal fog indulni az Európa-bajnoki futamon.

Az április 7-9. között megrendezésre kerülő 74. Circuit of Ireland nevezési listája itt található.


További nemzetközi rally hírek