Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Mads Ostberg is rajthoz áll a rally Európa-bajnokság nyitófutamán, a 40. Rally Islas Canarias El Corte Inglés-en. A norvég pilóta egy Ford Fiesta R5-tel fog szerepelni a spanyol aszfaltos futamon.

Az M-Sport pilótája a spanyol RMC csapat által felkészített Fiestával fog debütálni az Európa-bajnokságban.

"Az Anfi Del Mar Resort Hotelben voltam tavaly, ahonnan posztoltam egy képet az egyik közösségi oldalra." -kezdte Ostberg. "David Sanchez ekkor vette fel velem a kapcsolatot és mesélt nekem erről a versenyről. Így kezdődött el ez az egész."

160223 ostberg n2

Amikor Ostberget a bajnokságról kérdezték, a következőket mondta: "Azt reméltem, hogy majd nekem mesélnek róla. Igazából nem tudom, hogy kik fognak versenyezni, és hogy mire leszek képes. Természetesen, amikor rajthoz állok egy versenyen, győzni akarok, de azt nem tudom, hogy a Kanári-szigeteken mire számítsak."

Ostberg jelenlegi navigátora, Ola Floene több tapasztalattal rendelkezik erről a futamról, mivel korábban már kétszer is teljesítette ezt a távot Andreas Mikkelsen oldalán.


A rally világbajnokságban majd csak az augusztusi Német Rallyn mérkőznek meg először aszfalton a pilóták.

"Igaz, hogy három vagy talán négy hónappal korábban van ez a futam, de mindig jól jön egy ilyen lehetőség, amikor ilyen típusú felületen versenyezhetünk. Ez egy különösen fontos része a szezonomnak, mivel ez egy remek lehetőség a felkészülésre." -tette hozzá a norvég.

A Las Palmas központú verseny március 10-12. között kerül megrendezésre.


További nemzetközi rally hírek