Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A 2016-os évtől az ERC Junior bajnokságban, a Pirelli a kizárólagos gumiabroncs beszállító partner!

A megállapodás 2 éves időtartamra vonatkozik, és azon fiatal versenyzőket érinti, akik 1989 január elseje után születtek, valamint első kerekes R2-es autóval neveztek az ERC Junior értékelésébe. A 2015-ös évben 27 fős mezőnyben kellett helytállniuk a fiataloknak, melyből egy svéd pilóta, Emil Bergkvist került ki győztesen. Ő indulhatott (ami egyben a nyereménye is volt) egy R5-ös Peugeot 208 T16 autóval az évzáró svájci ERC versenyen, ahol bizonyíthatta tehetségét (absz. 4. helyen végzett). Nem lesz ez másképp a jövőben sem! Az ERC Junior bajnokság győztese 2016-ban a ciprusi ERC versenyen kapja meg a lehetőséget, és bizonyíthat egy R5-ös autóval.

Az ERC Junior versenyzői aszfalton a Pirelli P Zero RK abroncsokat fogják használni, míg murvás felületen a Pirelli K jelzésű abroncsaival fognak versenyezni.

Nekünk, mint a Pirelli hazai versenyabroncs forgalmazójának is nagy öröm, hogy a fentiekről beszámolhatunk, hiszen számunkra is kiemelten fontos az utánpótlás nevelés kérdése. Ezzel kapcsolatban már megkezdődtek az egyeztetések az MNASZ és RSB illetékeseivel, hogy miként tudnánk "vállalhatóbb" keretek között ismét útjára indítani az Autogumiplaza-Pirelli tehetséggondozó programunkat a 2016-os évben!

160103 pirelli n 2

A Pirelli vezető termék menedzsere, Terenzio Testoni kiemelte: " A Pirelli számára mindig is fontos volt a fiatalok támogatása, mint ezt a  múltban számos program is bizonyította. A mostani ERC Junior program pedig a következő fontos fejezet a Pirelli életében!"

2016 FIA ERC Junior versenyek:
Február 5-7 Rally Liepaja (Lettország murva, hó/jég)
Április 7-9 Circuit Of Ireland Rally (Észak-Írország aszfalt)
Június 2-4 SATA Rally Acores (Portugális murva)
Június 23-25 Kenotek By CID LINES Ypres Rally (Belgium aszfalt)
Július 15-17 auto 24 Rally Estonia (Észtország murva)
Augusztus 26-28 Barum Czech Rally Zlín (Csehország aszfalt)

Bízunk benne, hogy a programnak az idei évhez hasonlóan lesz magyar indulója is!

További nemzetközi rally hírek