Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A szeptember 25 és 27 között megrendezésre kerülő Ciprus Rali, hivatalos nevén a CNP Asfalistiki Cyprus Rally a 10 versenyből álló FIA Rali Európa bajnoki naptárának nyolcadik futama...

... ezzel egyidejűleg a versenyen megmérettetésre kerül a Közel-keleti Rali bajnokság (MERC, többek között itt versenyez Nasser Al-Attiyah, Khalid Al-Qassimi és Yazeed Al-Rajhi.) résztvevő gárdája is.

A sziget a Földközi-tenger keleti régiójában, a török és a szír határtól körülbelül azonos távolságra található, középen török és görög felségterületre oszlik. A ralit illetően vegyes felszínű versenyről beszélhetünk. A 664,18km-es össztávból 204,5km a gyorsasági szakasz, aminek a 38%-a aszfalt, a 62%-a pedig murva. Annyira vegyes felszínről van szó, hogy a versenyzők nem is használnak aszfalt futóművet az erőpróba alatt, 77,7km aszfaltot murva gumikkal fognak teljesíteni, ebből adódóan a látványból garantáltan nem lesz hiány.

Nikózia, a sziget fővárosa fog a verseny központjául szolgálni még pedig olyannyira, hogy a 8. gyorsasági szakasz a belvárosban kerül lebonyolításra, úgy, hogy a pálya még a török fennhatóságú oldalra is át fog kacsintani picit.

150911 cyprus n 2

2010-ben, 2012-ben és 2013-ban ugyan a katari olimpikon Nasser volt a leggyorsabb ezen az versenyen, ám a tavalyi évben egy sajnálatos motorprobléma miatt nem tudta befejezni a versenyt, így a szaudi Yazeed Al-Rajhi állhatott a dobogó legfelső fokára.

Nevezési lista ugyan még nincs, de tudtunkkal magyar egységek is kipróbálják magukat a mediterrán szigeten. 2014-ben láthattuk Vizin Laci bácsiékat egy Peugeot S2000-ben, Bessenyey Zoltánékat Honda Civic-ben és az Evo9-et hajtó Ranga Péteréket, akik technikai okok miatt sajnos nem állhattak fel a céldobogóra.

Amennyiben hihetünk a pletykáknak, akkor idén láthatjuk az ERC2-es mezőny bajnokesélyes párosát, Botka Dávidot új navigátorával, Szeles Péterrel, Ifj. Érdi Tibort és Patkó Gergelyt, nem utolsó sorban ismét rajthoz áll majd Ranga Péter Czakó Janek oldalán. Drukkolunk nekik és reméljük, hogy az ERC2 dobogóján csak a magyar zászló lobog majd!

További nemzetközi rally hírek