Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) zöld utat adott a Skoda legújabb rallyautójának, a Fabia R5-nek. A Skoda a homologizáció után az új Fabia alapjaira épített R5-ös versenygéppel folytathatja a sikereket, amiket a motorsportban eddig elért az elmúlt 114 évben. Az új R5-ös kocsi annak a Fabia S2000-esnek lesz az utódja, amely a Skoda Motorsport eddigi legeredményesebb modellje.

150408 skodafabiar5 n2

„Örömünkre szolgál, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség jóváhagyta az autó homologizálását.” –mondta a Skoda Motorsport igazgatója, Michal Hrabánek. „Az új rallys reménységünk fejlesztése egy hosszadalmas folyamat volt, ami nagy kihívás elé állította az egész csapatot, akiknek ezúton is szeretném megköszönni az eddigi munkákat.”


Az R5-ös Fabia fejlesztésében két Európa-bajnok pilóta, Jan Kopecky (2013) és Esapekka Lappi (2014), valamint két ERC futamgyőztes, Freddy Loix és Raimund Baumschlager vett részt.

Az autóval több mint 10,000 kilométert teszteltek, aszfalton, murván és havas körülmények között. Csehországban, Ausztriában, Németországban, Olaszországban, Görögországban, Spanyolországban és Finnországban is sikeresen teljesítette a próbautakat az autót.

150408 skodafabiar5 n3

A Skodánál hatalmas az érdeklődés az új kocsi iránt, ami nem meglepő azok után az eredmények után, amiket a S2000-es Fabiával elértek.

„Az új Skoda Fabia R5-el folytatni akarjuk azt a sikersorozatot, amit az elmúlt években élvezhettünk a rallypályákon a sebesség és a megbízhatóság jegyében. A homologizálást követően most már tovább tudunk lépni a Fabia R5-ös projektünkkel.” –tette hozzá Hrabánek.


További nemzetközi rally hírek