Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Idén először három autóval áll rajthoz a Peugeot Rally Academy. A rally Európa-bajnokság következő futamán, az Ír Rallyn Craig Breen és Charles Martin a 208 T16-tal fognak szerepelni, míg Diogo Gago az ERC Junior kategóriában indul egy R2-es 208-assal.

„A Circuit of Ireland számomra az egyik legjobb rally.” –mondta Breen. „De nem lesz könnyű dolgom, mert Kajetanowicz és Lukyanuk is nagyon gyorsak. Most már jobban ismerem a 208 T16-ot, ezért az a célom, hogy nyerjek ezen a hétvégén, és továbbra is harcban akarok lenni a bajnoki címért.”


A francia Charles Martin Írországban fog debütálni az ERC-ben. „Ez lesz az első Európa-bajnoki futamom, és csak második alkalommal fogok versenyezni négykerék-meghajtású autóval." –árulta el Martin. „Ennek ellenére magabiztosnak érzem magam, mert egy nagyon erős csapat áll mögöttem, akik hatalmas tapasztalattal rendelkeznek, így biztos vagyok benne, hogy sikerül majd úgy beállítani a 208 T16-ot, hogy az versenyképes legyen. Ez egy kiváló autó, nagyon meglepett a Rallye du Touquet-en, hogy mennyire kényelmes vezetni. Ennél jobbat nem kívánhattam volna magamnak, mint hogy a csapattársam, Craig Breen lásson el tanácsokkal, aki nagyon jól ismeri az ír szakaszokat.”

150402 diogogago

Az aszfaltos útfelület nem tartozik Diogo Gago kedvencei közé, de a portugál pilóta a Lett Rally óta sokat készült a Belfast-központú versenyre.

„Szeretem azt a csapatszellemet, ami a Peugeot Rally Academynél uralkodik.” –nyilatkozta Gago. „Körülbelül 20-an neveztek az ERC Junior kategóriába, ezért nagy csatára számítok. Az a célom, hogy a top 5-ben végezek, mert van jónéhány pilóta, akik jobban ismerik ezeket a szakaszokat. Bízok a csapatban, és tudom, hogy sikerül megtalálnunk az ideális beállítást az ír pályákra.”


További nemzetközi rally hírek