Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Skoda Fabia S2000 már bizonyított a rally Európa-bajnokságban ezért nem meglepő, hogy hatalmas az érdeklődés a Skoda Motorsport legújabb versenygépe, a Fabia R5 iránt.

Az új versenyautó homologizálására még várni kell, de már most egy hosszú megrendelőlista van a cseh csapatnál.

150315 sr5fabia

„Az elmúlt években a Skoda Fabia S2000 egy nagyon fontos része volt a márkánknak.” –mondta a Skoda Motorsport igazgatója, Michal Hrabánek.


„Az autó a sikereit a műszaki szakértelemnek és annak a szenvedélynek köszönheti, amit az egész Skoda team mutat a motorsportban. Az R5-nél is ezt az irányt fogjuk követni. Úgy tűnik, hogy sok privát csapat is hasonló módon áll ehhez a dologhoz, és már van egy hosszú lista a kezünkben a potenciális ügyfeleinkről.” –tette hozzá az igazgató.

„A Fabia S2000-es a kategóriájának a legjobb autója, és úgy gondolom, hogy az R5-ös autó is hasonlóan sikeres lesz a jövőben.” –nyilatkozta az ötszörös osztrák rallybajnok, Raimund Baumschlager, aki az autó tesztelésében és fejlesztésében is részt vett.

„Teszteltem hóban, murván és aszfalton is egyaránt. Minden útfelületen kiváló benyomást tett rám az autó. Az új R5-öst még pontosabban lehet vezetni, és a turbómotornak köszönhetően még nagyobb nyomaték áll a rendelkezésünkre.” –fejezte be gondolatait Baumschlager.  

forrás: fiaerc.com


További nemzetközi rally hírek