Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Botka Dávid sikeresen kezdte a 2015-ös rally Európa-bajnokságot. A magyar pilóta két futam után vezeti az ERC2 kategóriát.

A 30 éves magyar pilóta kevés tapasztalattal rendelkezik a havas-jeges versenyekről, de navigátorával, Mihalik Péterrel az ERC2 kategória második helyén zárták a szezonnyitó futamot, a Jänner-Rallyet, az összetettben pedig a kilencedikek lettek az osztrák versenyen. Litvániában a Mitsubishi Lancer Evo IX motorterében keletkezett kisebb tűzzel is meg kellett birkóznia a magyar párosnak, de ennek ellenére is az ERC2-ben az ötödik helyen értek célba, az összetettben pedig tizenharmadik pozíciót szerezték meg.

Botkát a cseh Vojtech Stajf követi a bajnokságban. A subarus pilóta két ponttal marad el a magyar mitsubishis versenyzőtől, és hárommal előzi meg az észt Siim Plangit.

„Két nagyon nehéz havas versenyen vagyunk túl, ahol igazi téli körülményekkel és erős helyi versenyzőkkel kellett szembenéznünk. Nagyon jól sikerült a startunk az ERC-ben. A következő verseny a Circuit of Ireland lesz. Muszáj felkészülnünk erre a futamra is, mivel mindenki azt mondja, hogy az ír pályák sem lesznek egyszerűek. Sok helyen nagyon szűk szakaszok várnak majd ránk.” –mondta Kazinczky Levente, a csapat menedzsere.

150218 erc n2

Hideg Krisztián turbóproblémákkal küzdött a Rally Liepaja-n. A 40 éves pilóta és navigátora, Kerék István az ERC2 értékelésben a hatodik helyen zárták a lett futamot, és a bajnokságban is ezt a pozíciót foglalják el.

„Valami baj történt a Mitsubishi turbó generátorával, ami miatt 60 lóerővel gyengébb volt a motor. A kvalifikáción elért eredményünk után elsőként vágtam neki a szakaszoknak, ami nagyon nehéz feladat volt ilyen változó körülmények között. Az első szervizben a csapatom megjavította a turbót, így már gyorsabbak tudtunk lenni. Azonban nem hoztuk ki magunkból a maximumot, mert az elsődleges célunk a biztonságos célba érkezés volt. Ennek ellenére örülök a hatodik helyünknek és a pontjainknak. A következő versenyünk Észak-Írországban lesz. Remélem, hogy elkerülnek a technikai problémák és többet tudunk majd harcolni a gyorsasági szakaszokon.” –nyilatkozta Hideg Krisztián.


Az ERC2 állása két futam után:

1. Botka Dávid   44 pont
2. Vojtech Stajf   42
3. Siim Plangi  39
4. Dominykas Butvilas   30
5. Martins Svilis   25
6. Hideg Krisztián   20

forrás: fiaerc.com


További nemzetközi rally hírek