Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Bessenyey Zoltán – Nyirfás Julianna páros 2013 után idén is megnyerte a kétkerék-meghajtásúak bajnokságát. Ifj. Érdi Tibor és Táborszki Attila a Production Cup bronzérmesei lettek.

A Honda Civic Type-R R3-al versenyző Bessenyey - Nyirfás kettős az Akropolisz Rallyn a dobogó második fokára állhatott, Észtországban a harmadik helyen ért célba, a Ciprus Rallyn pedig aranyérmes lett. A szezonzáró Korzika Rallyn ugyan nem fért be a Hondás páros a top 10-be, de legnagyobb ellenfelük, Stéphane Lefebvre nem tudott elegendő pontot gyűjteni, hogy az élen végezzen az év végi összetettben.  

141111 erc n2

„Az első nap első szakaszától kezdve nagyon jól éreztem magam, mert látni lehetett, hogy Lefebvre nem tud majd harcolni az első vagy a második helyért, amelyekre szüksége lenne ahhoz, hogy elvegye tőlünk a bajnoki címet. Ettől a pillanattól kezdve tudtuk, hogy a miénk a trófea; a kocsi tökéletes volt, mi pedig jó ritmusban autóztunk.” –nyilatkozta Bessenyey a fiaerc.com-nak.


„A 2013-as évhez képest az idei sokkal erősebb volt - Andrea Cugnola, Jan Cerny és Stéphane Lefebvre is keményen nyomta minden szakaszon. Ezért is volt nagyon különleges győzni. Amikor visszatekintek erre a bajnokságra, az észtországi harmadik helyünk, és különösen a ciprusi győzelmünk volt a két kulcsmomentum ebben a hihetetlen szezonban.” –tette hozzá a magyar pilóta.

141111 erc n3

A 2WD bajnokság végeredménye:

1. Bessenyey Zoltán   111 pont
2. Stéphane Lefebvre   104
3. Andrea Crugnola   90

 A Production Cup végeredménye:

1. Vitaly Pushkar   167 pont
2. Martin Hudec   127
3. Ifj. Érdi Tibor   54   

Gratulálunk mindkét magyar párosnak!


További nemzetközi rally hírek