Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It


Esapekka Lappinak a Korzika Rallyn 5 pontot kellett volna gyűjtenie ahhoz, hogy megnyerje a rally Európa-bajnokságot. A finn pilóta csapattársa és legfőbb riválisa, Sepp Wiegand matematikailag még esélyes volt a bajnoki címre, azonban a teszten kigyulladt a Skodája, így ki kell hagynia a szezonzáró futamot. Wiegand korai kiesésével Lappié lett a bajnoki trófea.

Wiegand egy balos kanyarban lecsúszott az útról és megütötte a Fabia hátulját. A forró kipufogó miatt a kocsi alatt lévő aljnövényzet meggyulladt és a lángok gyorsan továbbterjedtek. Több versenyzőpáros is megállt, hogy segítsenek eloltani a tűzet, azonban nem sikerült megmenteni a Skodát.  

141106 erc n2

„Roppant csalódott vagyok. Nagyon sajnálom, hogy egy ilyen hiba, ekkora következményekkel járt. Sajnálom az egész csapatot, mivel ők mindent megtettek, hogy az utolsó pillanatig küzdhessek a bajnoki címért.” –árulta el a 23 éves német pilóta.

141106 erc n3

„Sajnálom Sepp Wiegandot és Frank Christiant, hogy ez történt velük, mivel már nagyon vártuk a házon belüli csatánkat.” –nyilatkozta Lappi, aki idén három futamgyőzelmet aratott az ERC-ben.

Wiegand bajnoki ezüstérme is veszélybe van, mivel Craig Breen és Kajetan Kajetanowicz is harcba száll Korzikán.


A bajnokság jelenlegi állása:

1. Esapekka Lappi   162 pont
2. Sepp Wiegand   128
3. Craig Breen   104
4. Kajetan Kajetanowicz   100
5. Václav Pech   63


További nemzetközi rally hírek