Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Sajtóközlemények a hazai autósport csapataitól

Herczig Norbert újra ŠKODA-ba ül!2021-ben ismét a ŠKODA Rally Team Hungaria színeiben versenyez Herczig Norbert. A négyszeres magyar ralibajnok ebben az évben is a Rali Európa-bajnokságban indul Ferencz Ramón navigátorral, ám a versenyautójuk újra egy ŠKODA Fabia R5 lesz.

Új autót próbált ki a hétvégén a Solid Racing Team párosa, a Merencsics Árpád – Laboncz László duó, és ha jól alakul az évük, ezzel a kocsival szeretnék megmérettetni maguk hazai és nemzetközi porondon is.

Sikeresen teljesítette 2021-es első versenyét a Gulf Racing Hungary párosa, a Strider Zoltán – Apkó András duó, akik a hétvégén a Kiskunlacházai Frt-n próbálták ki a téli álomból felébresztett oroszlánt.

A Mikulás Rallye-n annak ellenére sem hagyott esélyt másoknak a Gulf Racing Hungary párosa a Szilágyi Patrik - Májer Dávid duó, hogy először versenyeztek murvás talajon.

Sikeresen teljesítette élete első Mikulás Rallye-ját a Zachár Máté - Zachár László páros, akik a meghívásos mezőny H6-os kategóriájának a harmadik helyét szerezték meg.

Nem sikerült befejeznie a 2020-as Mikulás Rallye-t a Solid Racing Team Ladás duójának, a Kállai Tamás – Szilassy Arnold párosnak, akik a negyedik gyorsasági szakaszon egy ékszíj szakadás miatt estek ki.

Nem sikerült célba vinni az R5-ös Fordot a Lencse Zoltán – dr. Kovács Annamária párosnak a Mikulás Rallye-n, mert az egyik nedves aszfaltos részen becsúsztak az árokba és a versenyautó futóműve megsérült.

Nagy küzdelmet és az utolsó másodpercekig tartó izgalmakat hozott a magyar rali bajnokságot záró Mikulás Rallye. A Next Auto Polo GTI R5-tel versenyző Turán Frici és Bagaméri Laci végig vezették a mezőnyt és magabiztos győzelmet arattak.

A szétrepülő gumidarabok szétrepítették Gyarmati Ariel és Kocsis György bajnoki álmait is. Mindez egy defekt miatt történt, pedig az utolsó előtti szakaszig végig harcban voltak a győzelemért az ORC értékelésében, a 24. TAXI4 Mikulás Rallyen.

A Mikulás Rallye minden évben egy levezető, „bulifutam” volt, azonban idén a magyar bajnokság részeként kiélezett küzdelemmé válik.

Velenczei Ádám és Szőke Tamás a nyíregyházi futamon elszalasztott egy lehetőséget, amivel egy lépéssel közelebb kerülhettek volna a bajnoki címhez, de a szécsényi pilóta nem adja fel.

Mondhatni, rekordszámú nevezővel, több külföldi versenyző részvételével rajtol el december 5-én a 24. TAXI4 Mikulás Rallye.

Legfrissebb cikkek