Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Rendkívül nehéz és megterhelő napon van túl a Korda Racing a Gyulai Várfürdő Kupa szombati versenynapján, azonban kitartatásból jelesre vizsgázott a csapat, hiszen a legreménytelenebbnek tűnő helyzetben sem adták fel a küzdelmet.

Amilyen jól indult, olyan rosszul folytatódott Korda Erik és Nyirfás Julianna versenye a Gyulai Várfürdő Kupa szombati versenynapján, a pénteki prológon elért harmadik idő után, szombaton nagy harci kedvvel álltak oda a rajtba. A folytatás azonban nem sok jót tartogatott a páros számára, már a nyitószakaszon beköszöntött a technika ördöge, amely egész nap elkísérte őket.

„Sajnos bejött az, amitől a legjobban tartottam, a lengőkarok megint eltörtek a hátsó futóműben.” – vallotta be Erik némi keserűséggel a hangjában a Gyula belvárosában felállított szervizparkban. „Ugyanez történt az előző, Beledi verseny utolsó versenynapján is, ezért döntöttünk úgy hogy teljesen átépítjük az autó futóművét. Csakhogy az új gátlók nem érkeztek meg erre a versenyre Franciaországból, ezért az utolsó pillanatban vissza kellett tennünk a régieket, aminek most megint ugyanaz lett az eredménye. Szinte lépésben teljesítettük az első kör 100 versenykilométerét, de még így is többször majdnem felborultunk, rémálom volt így versenyezni.

A déli szervizben a srácok rávetették magukat az autóra és összerakták amennyire lehetett, de mivel kikéstük az időnket, kaptunk még 27 perc büntetést is, ami végképp megpecsételte a sorsunkat. A délutáni pályákra úgy engedtek ki a fiúk a szervizből, hogy figyelmeztettek: bármikor újra eltörhet a lengőkar, ezért Julival csak arra törekedtünk, hogy biztonságban leérjünk a pályákról. Sajnos az autóversenyzés nem mindig a száguldásról szól és ez az oldala közel sem olyan szórakoztató, mint amikor magabiztosan taposhatjuk a gázt és a győzelemért vagy akár csak egy pontszerző helyért harcolhatunk.

Délben megfordult a fejünkben, hogy nem folytatjuk, mert egy kicsit elment a kedvünk az egésztől, de amikor a srácok elkészültek az autóval úgy éreztem, nem adhatjuk fel! Ha már ennyit dolgoztak értünk nekik is tartozunk annyival, hogy megpróbáljuk célba vinni az autót. Az örök igazság is azt mondja, a versenynek mindig a célban van vége, ezért folytattuk és egészen addig, amíg az autó mozgásképes nem is fogjuk feladni!”

Erik és Juli végül mindkét délutáni pályát sikeresen teljesítette, vasárnap pedig újabb három szelektív szakasz után érhetnek célba.

Gyulai Várfürdő Kupa állása az 5. szelektív szakasz után:
1. Zapletal/Marton, Hummer H3 1:57:24 mp; 2. Fekete/Tóth, Toyota Hilux +2:56 mp; 3. Szalay/Bunkoczi, Opel Mokka +4.09 mp; 4. Roca Villa/Blanco, Schlesser +4.53 mp; … 17. Korda/Nyirfás, Nissan Quashqai +46:43 mp

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: Hídépítő zRt., HELL Energy Magyarország Kft, TOTAL HUNGARIA Kft., Metrober Kft, Mercur Rent a Car Kft, Segway, Victoria’s Secret, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Szerszámbróker Kft, Csomagtartoaruhaz.hu, Surgi Care, BHS Medical, Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, BDA Trans Kft, ML Trans Kft, Gordius Kft

 


 

Legfrissebb cikkek