Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az évad egyik kedvenc helyszínén, Gyulán folytatja szereplését június 7.-9. között a Korda Racing párosa, Korda Erik és Nyirfás Julianna.

A versenyzők által egyik leginkább kedvelt helyszínre látogat az előttünk álló hétvégén az Országos Tereprali Bajnokság mezőnye, hiszen Gyula városa mindig nagy szeretettel és különleges hangulattal fogadja a versenyzőket. Korda Erik is mindig örömmel tér vissza a viharsarokba, hiszen a város szívében felállított szervizpark egyedi hangulatot kölcsönöz a versenynek. „Az elmúlt évek alatt már szinte eggyé váltunk a gyulai versennyel.” - jegyezte meg Erik, utalva arra, hogy a verseny és a pilóta pályafutása sok közös vonást mutat. ”Tulajdonképpen, 2008-ban az első Gyulai versenyen tértünk vissza a terepralihoz és mutatkoztunk be a dél-afrikai Nissan Pickuppal, amitől 2012-ben ugyanitt búcsúztunk.  Ahogyan a tavalyi év nagy részében én is hiányoztam a magyar bajnokságról, Gyula is kimaradt a naptárból, az előttünk álló hétvégén viszont ismét megmutathatjuk magunkat!”

Korda Erik és a 2013-as évben az „Év Női Autóversenyzőjének” választott Nyirfás Julianna két tanulságos versenyen van túl az idei évben debütált Nissan Quashqai-jal, Gyulán pedig még mindig nincs vége az újdonságoknak. „Ez egy ilyen év, tudtuk amikor belekezdtünk, hogy a tanulásról és a fejlődésről fog szólni. Bár az eredmények épp az ellenkezőjét mutatják, de úgy érzem az első két versenyen sikerült előrelépnünk és a szelektív szakaszokon közelebb kerültünk az élmezőnyhöz. A mostani szünetben is nagyon sokat dolgoztak a srácok, elsősorban az autó megbízhatóságán próbáltunk javítani.  Úgy terveztük, hogy Gyulán már az új futóművel rajtolunk, azonban a francia cég az utolsó napra készült el a gátlókkal, ezért most visszaraktuk a régieket.”

A Korda Racing párosa két futam után a negyedik helyet foglalja el az Országos Tereprali Bajnokságban, hátrányuk mindössze négy pont a második helyezett mögött, azonban Erik Gyulán sem készülhet sétagaloppra. „Ahogy a nevezési listát nézem egy Világkupa futam is megirigyelhetné az itteni mezőnyt.” – tért ki a mezőny összetételére a pilóta, aki Baja Poland világkupa futamon elért harmadik helyéért járó FIA prioritásának és a két idei versenyen gyűjtött értékes pontoknak köszönhetően az 1-es rajtszámot kapta a szervezőktől. A futamon igazi tűzijátékra készülhetnek a nézők, ugyanis a pénteki rajtnál az elmúlt évek 5 abszolút magyar bajnoki címének birtokosa is felsorakozik. „Az biztos, hogy a győzelemért és a dobogós helyekért is az eddigieknél is komolyabban meg kell dolgozni, pedig ami a Riverside Baja-n történ már nehéz fokozni. Mi sem feltartott kézzel indulunk harcba, mindent meg fogunk tenni a sikerért, de elsősorban továbbra az a legfontosabb, hogy célba vigyük az autót.”

A Tereprali OB állása 2 futam után:
1. Fekete/Tóth, Toyota Hilux 50 pont
2. Komornicki/Gorecki (POL), Chevrolet S10 40 pont
3. Fodor/Csató, Toyota Hilux 40 pont
4. Korda/Nyirfás, Nissan Quashqai 36 pont…

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: Hídépítő zRt., HELL Energy Magyarország Kft, TOTAL HUNGARIA Kft., Metrober Kft, Mercur Rent a Car Kft, Segway, Victoria’s Secret, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Szerszámbróker Kft, Csomagtartoaruhaz.hu, Surgi Care, BHS Medical, Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, BDA Trans Kft, ML Trans Kft, Gordius Kft


Legfrissebb cikkek