Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Ismét teljesítette elsődleges célkitűzését a Korda Racing csapata a tereprali OB második állomásán, Korda Erik és Nyirfás Julianna ezúttal is célba vitte a versenyautót, ennek ellenére nincsenek elragadtatva az elmúlt hétvégétől.

A beledi központú tereprali futam a szombati ralis kirándulás után vasárnap visszatért eredeti közegébe és a versenyzők egy 50 kilométeres, a korábbi Hungarian Baja világkupa futamokról már ismerős, Pápoc környéki szakaszon folytatták a harcot a bajnoki pontokért. A befejő napnak igencsak nagy volt a tétje, hiszen az első hét helyezettet csak másodpercek választották el egymástól, minek következtében rég nem látott izgalmakat tartogatott a befejező nap négy szelektív szakasza. Az izgalmak fokozásába ráadásul az időjárás is beszállt, vasárnap reggelre 10 milliméternyi eső landolt az utakon, de mint később kiderült, ez csak egy kis ízelítő volt az égi áldásból.

Korda Erik és Nyirfás Julianna a negyedik helyről, nagy reményekkel vágott neki a napnak és bár volt a versenynek olyan pillanata, amikor a részidők szerint az abszolút második helyen is álltak, egy műszaki hiba miatt nem sikerült Túrkeve után ismét a dobogóra állni.  „Az volt a terv, hogy az első szakaszon átmegyünk ésszel, aztán másodikra rálépünk egy kicsit gázra.” – vázolta Erik az első kör taktikáját, melyben ugyanaz a szakasz szerepelt kétszer. ” Az első szakaszon ugyan egy helyet veszítettünk, de még mindig karnyújtásnyira voltunk a harmadik helytől, amit másodjára célkeresztbe is vettünk.” Erikék a táv feléig remek tempóban autóztak, a szakasz végén azonban váratlanul lelassult a Nissan. „Sajnos ezeket az off-road-os pályákat nem bírta a futóművünk, előbb a hátsó lengéscsillapítók adták be a kulcsot majd eltört a bal hátsó lengőkarunk így annak is örültünk, hogy le tudtunk jönni a szakaszról. A szerviz túl rövid volt ahhoz, hogy teljesen rendbe tegyük az autót, de annyira azért összeraktuk, hogy tudjuk folytatni, de ezzel nemhogy támadni még védekezni se nagyon tudtunk a verseny hajrájában.”

Abban a hajrában, amely végül felére rövidült, a heves esőzések miatt ugyanis a rendezők törölték az utolsó szakaszt. ”Kevés dolog van, amivel elégedett vagyok ezen a hétvégén, ezek egyike, hogy sikerült ismét befejeznünk a versenyt és kaptunk pár pontot. Tesztversenynek tulajdonképpen tökéletes volt, hiszen mentünk szinte minden olyan felületen, ami egy magyar tereprali futamon előfordulhat. Az időjárás is hozzátette a magáét, kaptunk hideget-meleget, mentünk szárazon, sárban és szakadó esőben. Az autó fejlesztésével kapcsolatban nagyon sok és fontos tapasztalatot gyűjtöttünk. Voltak kudarcok, de voltak apró sikeresek is, ilyen például hogy a szombati eredmények alapján a második helyen zártunk, ami mindenképp bizakodásra adhat okot a jövőben. A következő egy hónapban ismét rengeteg munka vár ránk, hogy Gyulán ismét újult erővel támadjunk!”

A Riverside Baja végeredménye:
1. Fodor/Csató, Toyota Hilux 3:05:03
2. Fazekas/Simon, BMW X6 +21
3. Hangodi/Klement Mosquito T3 +28
4. Fekete/Tóth, Toyota Hilux +54
5. Ourednicek/Vaculik (CZE), H3 Evo1 +5:28
6. Korda/Nyirfás, Nissan Quashqai +5.48...

A Tereprali OB állása 2 futam után:
1. Fekete/Tóth, Toyota Hilux 50 pont
2. Komornicki/Gorecki (POL), Chevrolet S10 40 pont
3. Fodor/Csató, Toyota Hilux 40 pont
4. Korda/Nyirfás, Nissan Quashqai 36 pont…

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: Hídépítő zRt., HELL Energy Magyarország Kft, TOTAL HUNGARIA Kft., Metrober Kft, Mercur Rent a Car Kft, Segway, Victoria’s Secret, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Szerszámbróker Kft, Csomagtartoaruhaz.hu, Surgi Care, BHS Medical, Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, BDA Trans Kft, ML Trans Kft, Gordius Kft


Legfrissebb cikkek