Ismét technikai probléma hátráltatta a Gulf Racing Hungary versenyzőpárosát, a Strider Zoltán – Borsfai Dávid duót az ORB2-es bajnokság második fordulóján, a Salgó Rallyn.

„Ha levesszük Fábiánék kizárását, nem is volt olyan rossz a verseny, hiszen abszolút harmadik és kategória második helyen végeztünk, de a 2.9 másodperces lemaradásunk újra technikai problémának köszönhetően elég bosszantó” – kezdte a beszélgetést Strider Zoltán, majd hozzátette. „Fel fogom tölteni a belsőt, mert többen nem hiszik el, hogy ez megtörtént és ennek ellenére ilyen időt mentünk. Úgy kell elképzelni a szituációt, hogy az utolsó gyorsaságin, ami a power stage volt felkapcsoltam ötödikbe és az autó egy potméter hiba miatt úgy érzékelte, hogy hátramenetbe raktam és ekkor a computer letiltott és leállt a kocsi, majd visszaraktam egy fokozatot akkor újra beindult és innentől negyedik szabályzáson maximum 130-cal autóztunk. Az előző két körben Cered után ötödikben 160-nál szabályozott az autó, el lehet képzelni milyen élvezetes volt negyedikben menni. A szorospataki pálya nagyon nem feküdt, ott látszódott az időnkön, hogy sokat kaptunk másoktól, de amit az egyik szakaszon gyűjtöttünk azt a másikon sikerült vissza hoznunk. A verseny nagyon élveztük nagyon jók voltak a beállítások, csak ez az apró porszem volt, ami nem tetszett. Van, még verseny idén legalább négyszer meglehet próbálni, hogy tudunk-e jobb eredményt elérni. Folytatás a Mecsek Rallyn, a szállást már lefoglaltuk és kijött a kiírás is, amiben benne van, hogy mi szombaton fogunk menni.”

A csapat másik párosa a Szilágyi Patrik – Érsek Krisztián duó, élete legjobb eredményét érte el a Salgó Rallyn. Abszolút 14. hely, ORC 4. és ORC 2WD+ 1. hely, rengeteg kupát vihettek haza a fiúk.

„Először is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki hozzájárult az eredményünkhöz. Sárközi Tominak, aki folyamatosan sokat dolgozik azért, hogy a versenyautó műszakilag kibírja a feszített tempót, a Gulf Racing Hungary-nek és HRT Racingnek. Fantasztikus verseny volt, ahol nem hátráltatott technikai probléma. Többször is tudtunk abszolútban nagyon szép helyen autózni, és a kategóriánkban is. Az újjá épített autóval még sosem tudtunk korábban ennyire jól menni aszfalton. Ez az eddigi legjobb eredményünk. Sajnos a többi BMW-s párossal nem tudtunk küzdeni, mert mindenkinek volt valamilyen technikai problémája. Már nagyon várjuk a Mecsek Rally-t, hiszen, ha jól számolok, jelenleg mi vezetjük az ORC bajnokságot, ami nagy meglepetés számunkra is” – zárta a beszélgetést Szilágyi Patrik.

A csapat partnerei: SIVA Group, Euroaszfalt Kft., Gulf Lubricants Hungary, Közmű Alagút, STRAVIA, Forvett, Confidenza, LEAD DESIGN, Szirt BAU Kft., EFTECH, Trans-Sped Kft., Pápai Beton Kft., Metalvision Kft., Schönherz Informatikai Stúdió, BM Komp, Wimmer Trans, Hardy Working Tools, MM Infinity Kft., HRT Spedition Kft., Laczkó Team Kft., Juhász Testvérek Pincészet, Elastica Bt., BOMBA!, Zoi Kingdom Kft., Agria Emelő Kft., Dodo Tech Kft., Truck Parts Impex Kft., Geoteam, North Force Hungary Kft. Good Safety.