Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Hiába a nagy igyekezet, nem tartottak versenyt a romániai Covasna településen, mert az enyhe időjárás miatt nem tudott a rendező sportolásra alkalmas terepet biztosítani a versenyzők számára.

A Gulf Racing Hungary BMW-s párosának ennek ellenére nem kellett azonnal haza utazni, hiszen egy teszt keretein belül autózhattak a helyenként havas pályákon.

„Amikor kiértünk Kovásznára, a rendező azzal fogadott minket, hogy sajnos nem olyan jó a hó helyzet, de megpróbálnak valami megoldást találni. A másnapi pályabejáráson már többnyire saras út fogadott bennünket, majd meg is hozták a döntést, hogy nem tudnak normális versenyt rendezni, mert helyenként havas, többnyire pedig murvás a pálya. Azt is mondták, ha már ennyit utaztunk ne menjünk haza. Az esti gyűlésen az is elhangzott, hogy a prológot mindenképpen megtartják és arról élő közvetítés lesz a tv-ben és a weben és az egyik szakaszon lehet majd tesztelni is” – árulta el a rendezvény után Szilágyi Patrik.

Mivel a verseny előtti héten a rendező javasolta, hogy akár murva gumival is lehet készülni, több lehetőséget is felvázolt a versenyzők számára. Volt, aki a murvás tesztelést választotta, de volt olyan is, aki szöges gumival nekiment a helyenként havas és jeges pályának.

„Péntek délelőtt tudtunk negyven kilométert autózni, félig fagyos és helyenként havas pályán. Jól éreztük itt magunkat, valamilyen formában megkaptuk azt az élményt, amiért mentünk. Kora délután átmehettünk a shakedown pályára, ami teljesen murvás volt, igazi jól autózható nagy tempós kanyarokkal volt tűzdelve. Itt is mentünk párat oda és vissza, eszméletlenül jó volt, majd a nap végére mentünk a városi szakaszra, ahol igazi örömautózást mutattunk be. Jókat csúszkáltunk, szórakoztattuk magunkat és a kilátogató nézőket. Az egész nap tét nélkül lehetett autózni és nagyon jó volt. Jó gyakorlás számunkra a Székesfehérvár Rallye előtt” – zárta a beszélgetést Szilágyi Patrik.

A csapat partnerei: SIVA Group, Euroaszfalt Kft., Gulf Lubricants Hungary, Közmű Alagút, STRAVIA, Forvett, Confidenza, LEAD DESIGN, Szirt BAU Kft., EFTECH, Trans-Sped Kft., Pápai Beton Kft., Metalvision Kft., Schönherz Informatikai Stúdió, BM Komp, Wimmer Trans, Hardy Working Tools, MM Infinity Kft., HRT Spedition Kft., Laczkó Team Kft., Juhász Testvérek Pincészet, Elastica Bt., BOMBA!, Zoi Kingdom Kft., Agria Emelő Kft., Dodo Tech Kft., Truck Parts Impex Kft., Geoteam, North Force Hungary Kft. Good Safety.

Legfrissebb cikkek