Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Saját várakozásaikat is felülmúlta a Szilveszter Rallyen nyújtott teljesítményük Gyarmati Arieléket.

A siófoki pilóta és alkalmi navigátora, Juszku Lajos végig kiegyensúlyozott, ugyanakkor látványos autózást mutattak a Hungaroringen, a több ezer kilátogató szurkoló örömére, végül pedig kategóriagyőztesként intették le őket. Az elsőség mellett pedig a TOP10-be is befértek: az abszolút értékelés 6. helyén zárták a futamot, ezzel pedig minden céljukat teljesítették.

Gyarmati Ariel: Igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni a szezonzáró futamra, habár csak kétszer lehetett bejárni a szakaszokat, ebből kellett gazdálkodnunk, de úgy gondolom, hogy így is sikerült egy nagyon jó itinert összeállítanunk. A csapat a Mitsubishit is nagyon alaposan felkészítette, így egy pisszenése sem volt az autónak egész verseny alatt.

Az első napon a belső kört kellett két alkalommal teljesítenünk, ami problémamentesen sikerült, ráadásul egész jó eredménnyel, hiszen a kategóriaelsőség mellett az abszolút 3. pozíciót is mi foglaltuk el. Várakozásainkon felüli teljesítmény volt ez, de tudtuk, hogy a második napon valószínűleg nem fogjuk tudni tartani ezt az eredményt. Előttünk volt ugyanis még 4 gyorsasági – 2 ring belső és 2 ring külső – a szűk nyomvonalak pedig inkább a WRC-nek és az R5-ösöknek kedvezett, nehéz volt ellenük küzdeni. Ennek ellenére nem adtuk fel, az autó kifogástalanul működött, a MOL versenyüzemanyag most is remekül teljesített, Lajos rendkívül jól navigált, és én is igyekeztem hiba nélkül vezetni. Utóbbi sajnos nem sikerült, ugyanis eltaláltunk egy lassítót, és ezzel 15 másodperces büntetést kaptunk. A harmadik helyről kapásból a hetedikre csúsztunk vissza. A leintésig még egy pozíciót tudtunk javítani, így az abszolút értékelésben 6.-ként zártuk a Szilveszter Rallyet, a kategóriánkat pedig megnyertük.

Ha a verseny elején felajánlja valaki ezt az eredményt, akkor természetesen szó nélkül, örömmel elfogadtuk volna, de így visszatekintve nagyon sajnálom a lassítóérintést, mert anélkül meglehetett volna akár a 3-4. hely is. Nagyon régen volt már, hogy egy Mitsubishivel ilyen elől lehetett volna végezni abszolútban, ezért nincs okunk panaszra, és a részeredmények is minket igazolnak. Mindezzel együtt remekül éreztük magunkat, a kilátogató rengeteg néző fantasztikus hangulatot varázsolt a pályákra, nekik ezúttal is köszönjük a szurkolást!

Az idei év – rally szempontból is – véget ért, de annyit elárulhatunk, hogy 2023-ban is versenyautóban fogunk ülni és harcolni fogunk a bajnoki pontokért!

Juszku Lajos: Fantasztikus verseny volt, a pályabejárástól a leintésig, csak úgy kavarognak bennem a gondolatok, amiket nehéz is szavakba önteni. Hihetetlen élmény volt Ariel mellett ülni a Mitsubishiben, ő egy nagyon profi versenyző, szenzációsan irányítja ezt az autót. A technika pedig hibátlan volt, egy nagy álmom teljesült ezzel, hogy kipróbálhattam. A célt, amit a futam előtt kitűztünk, hogy egy óriási élményben legyen részünk, azt maradéktalanul el is értük. Az pedig csak hab a tortán, hogy a kategóriában az 1., az abszolút értékelésben pedig a 6. helyet sikerült megszereznünk. Ez minden várakozásunkat felülmúlta, hiszen titkon csak egy dobogót, illetve egy TOP10-et terveztünk.

Én tehát maximálisan elégedett vagyok, rendkívül boldog vagyok, mert ez az első kupa, amit nyertem – ráadásul rögtön a győzelemért járó –, emellett pedig egy felejthetetlen élménnyel lettem gazdagabb. A Szilveszter Rallyen ugyanis az egész családom kint volt velünk, végig szurkoltak nekünk, ahogy sok barátunk és kollégánk is, amit ezúton is nagyon köszönök nekik! Akárcsak Arielnek, Gyurinak és a szervizcsapatnak, hogy lehetővé tették nekem, hogy aktív résztvevője lehettem a 2022-es szezonzárónak. Megtisztelő volt egy ilyen csapattal együtt dolgozni, akiknek a teljesítményét a versenytársak is abszolút elismerik, a szervizparkos visszajelzések alapján. Ha lesz a jövőben további lehetőség, akkor nagy örömmel próbálnám ki ismét magamat egy versenyautó jobb1-jében, navigátorként.

A 8600 Motorsport nevében sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk mindenkinek!

Legfrissebb cikkek