Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Amilyen rövidre sikerült a Mikulás Rally Gyarmati Ariel számára, annál nagyobb kárt okozott a Mitsubishi Lancer Evo IX-esben. A szervizcsapat azonban mindent elkövetett annak érdekében, hogy az autó ismét bevetésre készen álljon a következő futamra, ami nem más, mint a december 27-29-ei Szilveszter Rallye.

 Az év végi futamon még mindig nem Kocsis György diktálja az itinert, hanem Juszku Lajos, akinek szintén nem teljesen ismeretlen a navigátori szerepkör.

Gyarmati Ariel: Nagy izgalommal várjuk az idei Szilveszter Rallyet, ugyanis ezzel szeretnénk a Mikulás Rally rossz emlékeit feledtetni, és jól érezni magunkat a szezonzárón. Az már biztos, hogy hatalmas lesz a mezőny, éppen ezért biztosan nagy lesz a nézőszám is. Évről évre rengetegen látogatnak ki a pálya szélére szurkolni a versenyzőknek, a Szilveszter Rallye ugyanis egy nagyon népszerű, sőt, talán a legnépszerűbb autósportesemény itthon. Az időjárás-előrejelzés egyelőre elég kedvezőnek tűnik, csapadékot nem jósolnak, és plusz fokok várhatók, így bízunk benne, hogy végre nem kell majd fagyoskodnunk a pályán.

A navigátori ülést ez úttal is más fogja elfoglalni: Juszku Lajossal fogok rajthoz állni ezen a megmérettetésen. Szeretnénk a kategóriában dobogós helyen végezni, abszolút értékelésben pedig, ha sikerülne a TOP10-ben végezni, akkor az egy hatalmas eredmény lenne. Mi mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ez összejöjjön.

Juszku Lajos: Mindenek előtt nagyon szépen köszönöm a lehetőséget Arielnek és Gyurinak, hogy aktív szereplőként részt vehetek a Szilveszter Rallyen! Egy álom válik valóra! Egyszerűen imádom ezt a Mitsubishi autót, Ariel pedig fantasztikusan gyors pilóta. Gyuri profi módon segíti a felkészülésemet, így biztos vagyok benne, hogy óriási élmény lesz, nagyon várom a jövő heti futamot.

Bár a Szilveszter Rallye egy évzáró buliverseny, de ugyanúgy készülünk rá, mint egy bajnoki éles futamra. Belső kamerás felvételeket nézünk a megelőző évekből, illetve teljesen új, részletes itinert írunk, Ariel vezetési stílusához, tempójához alkalmazkodva. Igaz, tavaly már volt szerencsém Jagadics Gábor mellett navigálni a Hungaroringen, azért még nem számítok rutinos mitfahrernek, így nagyon jól jönnek Gyuri tapasztalatai, tanácsai. December 27-én a pályabejárással kezdődik meg a hivatalos program, 28-29-én pedig versenyzünk, összesen 6 gyorsasági szakaszon. Ugyan a pontos útvonalterv még nem jelent meg, de arra számítunk, hogy csak minimális változtatások lesznek a nyomvonalban. Előzetesen arra készülünk, hogy a tavalyi pályákon kell majd idén is autóznunk.

Amit már most látunk, hogy több mint 230 indulóra lehet számítani a szezonzárón, ami egy elképesztően nagy létszám, így nehéz is belőni, milyen eredményt tudunk elérni. Számomra az elsődleges cél az élményszerzés lenne, de mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy jól és gyorsan, ámde biztonságosan autózzunk. Amiben biztos vagyok, hogy nagyon élvezetes és izgalmas verseny lesz, óriási várakozásokkal tekintek rá.

A 8600 Motorsport nevében kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk mindenkinek!

Legfrissebb cikkek