Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Gyarmati Ariel hosszú idő után állt újra rajthoz hazai közönség előtt, a 26. Mikulás Rally keretein belül.

Csapata nagyon sokat dolgozott azon, hogy a Mitsubishi Lancer Evo IX-es murvára alkalmas felkészítésben részesüljön, és kész legyen a megmérettetésre. A technika ördöge azonban közbeszólt: az 1. gyorsasági szakaszon egy bukkanó utáni érkezés során megsérült az autó futóműve, így nem tudta folytatni a versenyt. Rövidre sikerült így a Szilassy Arnolddal való közös futamuk.

Gyarmati Ariel: Nagy kedvvel és elánnal vágtunk neki az idei Mikulás Rallynak, hiszen egy éve nem mentünk murván, ugyanakkor nagyon szeretjük ezt a talajtípust. Sajnos azonban nem tartott sokáig, hogy ezt a lehetőséget kiélvezzük. Az első gyorsasági szakasz végén két probléma is felmerült: előbb kaptunk egy jobb első defektet, ami nem okozott meglepetést, hiszen a mezőny 70-80%-a átesett rajta, illetve önmagában még orvosolható is lett volna a helyzet. Amit már nem sikerült, az az, hogy az egyik ugratónál megsérült a Mitsubishi jobb hátsó futóműve, a lengéscsillapítón lévő rugótartó átszakadt, így gyakorlatilag a jobb hátsó kerék leült a kerékjárati ívbe. Sajnos innen már nem is tudtunk tovább menni.

Lett volna lehetőség szuperrally keretén belül folytatni a futamot a 2. körben, és a szervizes csapat mindent el is követett ennek érdekében, de olyan alkatrész ment tönkre, ami sem nálunk, sem senki másnál nem volt tartalékban. Ez a tartozék ugyanis nem szokott tönkremenni. Így mi is értetlenül álltunk a történések előtt, de a rally már csak ilyen, el kell fogadnunk.

A küzdelmeket tehát fel kellett adnunk, amit nagyon sajnálunk, hiszen sokat készültünk a versenyre, főleg a szerviz dolgozott rengeteget azon, hogy rajthoz tudjunk állni a Mikulás Rallyn. Emellett szép számban látogattak ki a pályára a nézők, többen jöttek szurkolni nekünk, mi azonban nem értünk el hozzájuk, és így azt az élményt, látványt sem volt alkalmunk megadni nekik, amit terveztünk és szerettünk volna.

Csüggednünk viszont nem szabad, nincs is igazán időnk rá, hiszen már azon munkálkodunk, hogy a december 27-29-ei Szilveszter Rallyra újra talpra álljon az autó. Az év végi futamon még mindig nem Gyuri fogja diktálni az itinert, hanem egy kedves ismerősünk, de hogy ki ő, az egyelőre maradjon meglepetés. Mi mindenesetre igyekszünk majd minél kevesebb bejgli fogyasztani az ünnepek alatt, hogy az évzáróra is fittek maradjunk.

Legfrissebb cikkek