Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A 2. ZEG Rally Shown is bebizonyította Gyarmati Ariel, miért érdemes számolni vele minden rallyversenyen.

A siófoki pilóta mellett ezúttal nem foglalt helyet állandó segítője, Kocsis György, helyette vendégnavigátorok ültek be a jobb1-be, de így is az abszolút értékelés 2. helyét szerezte meg. A Mitsubishi tökéletesen működött, a különleges szakaszok – köztük a kuriózumnak számító zalaegerszegi belvárosi gyorsasági – pedig igazi élményt nyújtottak az utasoknak. Arról nem is beszélve, hogy mindegyik pálya mentén rengeteg néző volt kíváncsi a mezőnyre, megalapozva ezzel a jó hangulatot.

Gyarmati Ariel: Remek rendezvényen volt alkalmunk részt venni a hétvégén, kitűnően éreztük magunkat. Az időjárás is kegyeibe fogadott minket, így ideálisak voltak a körülmények a versenyzéshez, de legfőképpen a vendégnavigátoraink élményteli megautóztatásához.

Nekem ezúttal kicsit összetettebb volt a feladatom, hiszen a vezetés mellett a pályákat is memorizálnom kellett, valamint etapidőket kellett számolnom, és egyéb navigátori feladatot ellátnom. Ezeket sikerült hiba nélkül megoldani, amire az elején még nem vettem volna mérget. Elsődleges célunk az volt, hogy a vendégeink remekül érezzék magukat a hétvégén. Igaz, a rendezvényt Rally Show-nak nevezik és mi is ebben a szellemben vágtunk neki a futamnak, de már az első gyorsaságitól sikerült jó időket autózni, így az abszolút értékelés elejében voltunk. Nagyon közel voltak mindvégig a többiek, így megvolt a motiváció, hogy éljen a gázpedál – de persze semmiképpen sem a látvány, élmény kárára. Az utolsó körre már az abszolút harmadik helyen álltunk minimális lemaradással a második helytől. Itt már nagyon komolyan vettük a feladatot, igyekeztem összeszedetten és pontosan autózni, ami sikerült, így fel tudtunk jönni a 2. pozícióig ebben az erős mezőnyben.

Várakozásokon felül teljesítettünk ezen a hétvégén, ami plusz motivációt ad nekünk az éles küzdelmekbe való, szeptemberi visszatéréshez. Köszönjük a MOL-nak, hogy kisegítettek minket a navigátorok személyével, valamint, hogy a versenyüzemanyagot is a rendelkezésünkre bocsátották.

Kocsis György: Ezen a hétvégén inkább az autón kívülről figyeltem az eseményeket, hiszen a jobb1-et ezúttal a MOL képviseletében érkező vendégeink foglalták el. Szerettük volna, ha ők maximálisan az élményre koncentrálnak, ezért az itiner diktálását sem vártuk el tőlük. Igyekeztem ezért minél részletesebben kidolgozni Arielnek az itinert, és átvenni még vele elméletben a pályabejárás estéjén a szakaszokat, hogy a lehető legjobban rögzüljenek benne a dolgok. Ez úttal is csak hármat mehettünk minden gyorson, de úgy gondolom, sikeresen vettük, vette Ariel az akadályt, és navigálás nélkül is profin teljesítette azokat.

A foglalkozás elérte a célját: mindenki rendkívül jól érezte magát a hétvégén. A visszajelzés szinte kivétel nélkül az volt, hogy teljes biztonságban érezték magukat, de sosem gondolták volna, hogy ez ennyire gyors lesz, illetve, hogy autót ilyen módon is lehet vezetni. A második körre pedig már tudták, hogyan kell etapidőt számolni, mikor kell kiadni a menetlevelet stb. Mindenki hozzátette így a magáét a sikerhez. Természetesen már alig várják, hogy következő alkalommal is jöhessenek „navigálni”, így fel van azért adva a lecke, hogy a jövőben is szervezzünk hasonló autóztatásokat. Nekünk ez a legjobb visszajelzés, az egyik legnagyobb elismerés – amellett persze, hogy a pilótánk a jó hangulatú szereplés mellett még egy abszolút 2. helyezést is bezsebelt.

Legközelebb már élesben folytatjuk: szeptember 22-25. között Nova Goricában, a Mitropa Rally Club soron következő állomásán állunk rajthoz, hogy tovább gyűjtsük a bajnoki pontokat, és megőrizzük előnyünket.

Legfrissebb cikkek