Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Amíg a Mitropa bajnokságban nyári szünet van, a Gyarmati Ariel és Kocsis György páros pedig jól megérdemelt pihenését tölti, addig se maradnak teljesen távol a versenyzéstől.

A hétvégén a 2. ZEG Rally Shown vesznek részt, akárcsak a magyar bajnoki élmezőnyből sokan mások is. Az eredmény azonban ezúttal másodlagos, a cél a jó hangulatú autózás a vendégekkel.

Gyarmati Ariel: Tavaly rendezték meg először a ZEG Rally Show-t Zalaegerszegen, s habár akkor még nem indultunk rajta, láttuk és hallottunk róla, hogy milyen színvonalas rendezvényről van szó. Épp ezért döntöttünk amellett, hogy idén mi is rajthoz állunk.

Ugyan Rally Show-nak van nevezve és titulálva, de az időmérés ugyanúgy jelen van, mint bármelyik bajnoki fordulón. A kiírás alapján a pályák izgalmasnak és változatosnak tűnnek: a ZalaZONE Parkban és Zalaegerszeg belvárosában is lesz kijelölve szakasz, amit teljesítenünk kell. Emellett idén egy klasszik rallys gyorsaságival is kiegészítik a programot.

Ezúttal nem csak Gyuri fogja diktálni az itinert, hanem meg tudunk majd autóztatni pár embert is. A legnagyobb célunk így az, hogy mindenki jól érezze magát, aki beül a Mitsubishinkbe, és a nézőknek is élményt nyújtsunk. Épp ezért a látványra fogjuk helyezni a hangsúlyt. Ugyanakkor jó alkalom lesz ez a verseny arra is, hogy kicsit átmozgassuk újra az autót és magunkat is, mielőtt szeptemberben folytatjuk a szereplést a Mitropa Bajnokságban.

Mindenkit szeretettel várunk a sátrunknál a szervizparkban, ahol dedikált relikviákkal is gazdagodhatnak a szurkolóink.

Kocsis György: Péntek este utazunk a helyszínre, majd másnap reggel elkezdjük a kijelölt szakasz feldolgozását. A szabályok ugyanazok, mint egy hivatalos rallyversenyen, most is háromszor mehetünk át minden pályán, és az alapján kell a legjobb itinert összeraknunk – igaz, itt most rövidebb, 5-6 kilométeres távokkal kell számolnunk, mind az 5 szakaszon. Teljesen a nulláról kell építkeznünk, a környéket sem nagyon ismerjük, de nem lesz ezzel gond. Főleg, hogy tudjuk a tavalyiról származó információkból, hogy egy nagyon színvonalas rendezvényre számíthatunk.

Mivel ez úttal főleg vendégnavigátorok foglalnak majd helyet a Mitsubishi jobb1-jében, ezért Arielre nagyobb feladat hárul, hogy memorizálja az útvonalat. Természetesen azért az itiner rendelkezésre fog így is állni, de senkitől nem várjuk el, hogy diktálja majd azt, a legfőbb cél, hogy a vendégeink jól érezzék magukat. Reméljük, hogy a hideg front nem érkezik meg – a jelenlegi előrejelzés szerint ígért – hétfőnél korábban, mert az azért megbonyolíthatja a dolgunkat, illetve az élvezeti értékét is csökkentheti a navigátoraink számára. De rajtunk nem fog múlni, hogy látvánnyal, élménnyel gazdagítsuk őket, illetve a kilátogató szurkolókat.

Legfrissebb cikkek