Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Nagyon jók voltak a rajtjai Krózser Menyhértnek az FIA gokart Európa-bajnokság negyedik, egyben utolsó állomásán az olaszországi Franciacortában.

A HUMDA Academy versenyzőjének ez sajnos az eredményeiben nem látszott, mert végig motorproblémával küzdött, kétszer kilökték, egyszer a fennakadt gáz miatt esett ki, de egyéb műszaki problémák is hátráltatták. Így hiába hozta idei egyik legjobb formáját, nem tudta beverekedni magát az OK Senior döntőjébe.

Nagyot lépett előre Krózser Menyhért két héttel ezelőtt a Champions of the Future Euro Series záró futamán, amit szintén Franciacortában rendeztek. Az MHH Kart Team versenyzője tavasszal több futamot is kihagyott betegség miatt, így az ellenfelekhez képest hátrányban volt a meglehetősen egyedi módon viselkedő MG gumik megértésében. Ezt a hátrányát dolgozta le két héttel ezelőtt, éppen ezért nagyon várta az Eb szezonzárót, hogy a tapasztalatát eredményre is válthassa.

A csütörtöki szabadedzéseken nagyon jó volt a tempója. Az időmérőre azonban három tized elveszett. A műszaki hátteret szolgáltató Ward Racing állított a karburátoron, ám ez sem hozta meg a kívánt hatást. Ráadásul az új szett gumi futófelülete három kör alatt gyakorlatilag szétfoszlott. Így a 71 fős OK Senior kategóriában az időmérő csoportjában 19., összetettben 57. lett.

Az előfutamok során próbált javítani, mindegyiken nagyon jól rajtolt, több pozíciót is nyert, ám utána motorproblémával küzdve folyamatosan esett vissza. Az első előfutamon egy hosszabb áttétel maradt a gokartjában, amivel végképp esélye sem volt felvenni a küzdelmet az ellenfelekkel. Ráadásul még ki is lökték ebben a futamban.

A második sem sikerült sokkal jobban. Itt már jó volt az áttétel, de megint kilökték. A negyedik előfutamban pedig a fennakadt gázbowden miatt esett ki. A maradék két előfutamban 13. és 15. helyen futott be.

Az elődöntőnek is nevezhető szuperfutamig két motort is cserélt a Ward Racing, de a tempó csak nem akart megjönni. Menya itt is nagyon jól rajtolt, elhúzott, több pozíciót is javított, majd szép lassan visszaesett. Végül 21.-nek futott be, amivel az összesített 54. helyen végzett, így a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző pilóta ezúttal nem jutott döntőbe.

„Nehéz hétvégénk volt – mondta Krózser Menya. – A szabadedzéseken még jó volt a tempóm, de az időmérőtől kezdve elveszett. Mindegyik futamban jó volt a rajtom, aminek azért is örülök, mert mutatja a fejlődést. Kétszer kilöktek, egyszer pedig a gázbowdenem akadt fenn. Elég nehéz volt megmenteni a szituációt, sikerült, de így is ki kellett állnom abból a futamból.

A szuperfutamon ugyanaz történt, mint az előfutamokon, jól rajtoltam, majd fokozatosan estem vissza. Két hete, a Champions of the Future szezonzáróján versenyképesebbek voltunk. Pozitívum viszont, hogy most is jó formában versenyeztem, ami tőlem tellett, azt megtettem.

Mostantól a szeptemberi világbajnokságra készülünk. Remélem, ott versenyképesebb lesz a technikánk és megmutathatom a tudásom.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, OK (Senior)
Résztvevők: 71
Időmérő csoport: 19.
Időmérő összesített: 57.
CD előfutam: 20.
CF előfutam: 21.
CE előfutam: 15.
AC előfutam: 23. (kiesett)
BC előfutam: 13.  
Előfutamok összesítve: 60.
B szuperfutam: 21.
Összesített a döntő előtt: 54.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., HUMDA, HUMDA Academy

Legfrissebb cikkek