Ott volt a kazincbarcikai céldobogón a Kállai Tamás – Szilassy Arnold duó, akik nagyon régóta vágytak már erre. A srácok az abszolút tizenötödik helyezés mellett a kategóriájukban nyolcadik, míg a Lada Kupában a hatodik helyen zárták a versenyt.

„Nagyon régóta vártunk erre a célba érésre” – kezdte a verseny értékelését Kállai Tamás, majd hozzátette. „Szinte egy új autóval vágtunk neki a versenynek és nagyon izgultam, hogy most sikerüljön célba érni. Az autó fantasztikus, nagyon jól működött és sokat tudtunk gyorsulni önmagunkhoz képest. A sietségben összejött egy – két látványos mozzanat is, amit szerencsére sikerült is megörökíteni. Az egész verseny alatt egy szenzor probléma jött elő az injektornál, így a csapat is nagyon elégedett a hétvégével.”

A fiúk már tudják, hogyan kell célba érni, innentől a gyorsulás a céljuk. Az időeredményeik elsőre nem tűnnek olyan szépnek, viszont ha azt nézzük az elsőtől mennyiket kaptak, akkor már mást mutat a kép.

„Sajnos a második gyorsunk etap lett és itt valami elképesztően rossz átlagidőt kaptunk. A következő körben közel negyven másodperccel jöttünk annál jobbat, bár a végelszámolásnál ez is maximum egy helyet jelentett volna. A gyorsuláshoz kicsit bátrabban kell mennünk és jobban be kell állítanunk az autót, innentől azt gondolom, sokkal eredményesebbek is lehetünk” – zárta a beszélgetést Kállai Tamás.

Elindultak a fejlődés útján és boldogak voltak a célban. A Veszprém Rally-t biztosan kihagyják, mert nem szeretnék a murva után újjá építeni az autót. A Mór-Vértes Rally-n folytatnák a versenyzést, ám továbbra sem tudni mi lesz a verseny sorsa, de legrosszabb esetben szeptemberben Pécsen újra Rally2 és ott mindenképpen menni akarnak.

A csapat együttműködő partnerei: Robitlág Bt. - Szállítmányozás hatékonyan, Orinionway Kft., Raiker Kft., Huniper Permetező Kft., Egrokorr Zrt., C+D Mérnöki Kft., Dokutech Center Kft., Evolution Consulting Kft., Innovitas Kft., Ecoffice Technology Kft., Pálinka ABC., Best-Vill 2000. Kft., Seqomics Kft., ATG&CO Kft., Dél-Projekt Kft., Labnet Hungary Kft., Koós-Wéber Kft., B.B. TEAM, S.R.O., Tower-Tech Kft.