Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Idei második FIA gokart Európa-bajnoki futamára készül Krózser Menyhért az olaszországi Franciacortában.

Az MHH Kart Team versenyzője két héttel korábban komoly előrelépést ért el ugyanezen a pályán a Champions of the Future Euro Series záró futamán. A HUMDA Academy versenyzője most ezeket a tapasztalatokat szeretné felhasználni az Eb-n.

Az OK kategóriában a hétvégén véget ér az FIA gokart Európa-bajnokság idei szezonja, amelyet négy helyszínen, a portugáliai Portimaóban, a spanyolországi Zuerában, a svédországi Kristianstadban és az olaszországi Franciacortában rendeztek.

Mind a négy pályán az Eb előtt két héttel tartották a Champions of the Future Euro Series (CF) bajnoki futamát. Ez a széria két hete ért véget, most pedig az Eb utolsó futama következik.

Krózser Menyhért, aki a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyez, betegség miatt két Eb és egy CF-futamot is kihagyott, ami miatt csak a két héttel ezelőtti franciacortai fordulón értette meg az MG gumik viselkedését.

„Kicsit sokáig tartott az ismerkedés az MG gumikkal, amelyek egészen másképp viselkednek, mint amivel korábban versenyeztem – mondta Menya. – Hiába tesztelsz velük, azt, hogy versenykörülmények között hogyan viselkednek, csak a versenyen tudod kitapasztalni.

Két hete a Champions of the Future futamon sikerült nagyot előrelépni, az ott szerzett tapasztalatokat szeretném hasznosítani, és egy jó eredménnyel zárni az Eb-t.“

Az FIA gokart Európa-bajnokság záró futamát július 7–10-én rendezik Franciacortában, Olaszországban.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt., HUMDA Academy

Legfrissebb cikkek