Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Gyarmati Ariel és Kocsis György hazai pályán is megmutatta, mire képesek. A Mitropa Rally Clubban versenyző siófoki duó a külföldi futamok után a Mecsek Rallyn is magabiztos győzelmet aratott. Ezzel már nem csak a navigátor, de a pilóta is előre lépett az első helyre a bajnoki tabellán.

Gyarmati Ariel: Péntek este kezdődtek el a Széchenyi téri rajtceremónia után a Mecsek Rally éles küzdelmei. Még aznap este 4 gyorsaságit kellett teljesítenünk, kettőt már sötétben, így nagyon későn is végeztünk, viszont úgy térhettünk nyugovóra, hogy vezettük a Mitropa értékelését. Mitsubishisként az ORC-t is vezettük volna, ám nem akartunk értékes pontokat rabolni azoktól, akiknek számíthat az év végi helyosztón pár pont, ezért nem neveztünk most a magyar bajnokságba.

A szombatot azonban végül a második helyen nyitottuk meg, ugyanis pénteken volt egy lassítóérintésünk, ami miatt 10 másodperces büntetést kaptunk. Izgalmas csata alakult ki most is köztünk és az ellenfeleink között, elsősorban a Matics-Zejda párossal szemben. Az ifjú ORC-s, Mitsubishis társaság egy része sajnos hamar búcsúzott a versenytől, így nem igazán volt kivel összehasonlítanunk magunkat. Akik maradtak, velük szemben azonban tetemes előnyre tudtunk szert tenni. A szombati 6 gyorsasági alatt sikerült ledolgoznunk a hátrányunkat, amit a büntetéssel összeszedtünk, így meg is nyertük a Mitropa Kupát, maximális pontszámot gyűjtöttünk be a Mecsek Rallyn. Pozitív hangulatban és pozitív eredménnyel zártuk a hétvégét, amivel nagyon elégedettek és boldogok vagyunk.

Rendkívül jó érzés volt ennyi idő után újra hazai környezetben és közönség előtt autózni. Öröm volt látni, hogy még mindig ilyen sokan érdeklődnek az autósport iránt, a régi idők hangulatát adta vissza így a mostani futam. Nagyon hálásak vagyunk a sok biztatásért, szurkolásért, Az autó most is hibátlanul működött, amiért köszönettel tartozunk a szervizcsapatunknak, valamint a MOL Racing Fuelnek a versenyüzemanyag-támogatást, amivel hozzásegítettek minket a sikerhez!

Most egy kis pihenés következik, majd augusztusban a Zalaegerszegi Rally Show-n fogunk legközelebb szerepelni. Készülünk oda egy kis meglepetéssel is, de azt majd csak idővel fogjuk elárulni. Mindenesetre érdemes lesz kilátogatni a rendezvényre!

Kocsis György: Nagyon tetszett a rendezvény, kifejezetten jól éreztük magunkat. Idén ez volt az első olyan futamunk, ahol nem esett az eső, ellenben nagyon meleg volt, de ez nem okozott problémát, végig maximális koncentrációval tudtunk menni. Ehhez persze köszönjük a szervezők figyelmességét is, hiszen minden gyors végén hideg vízzel várták a versenyzőket a célban.

Annak ellenére, hogy szinte az összes szakaszt ismertük a korábbi évekből, teljesen új itinert készítettünk mindegyikhez. A külföldön bevált koncepciónk itt is meghozta a gyümölcsét, hiszen sokat tudtunk gyorsulni ennek köszönhetően. Nem volt azért egyszerű a menetelés, hiszen az ellenfelek is nagyon gyorsak voltak, volt, amikor mindössze csak néhány tizedmásodperc volt a különbség közöttünk. Úgy gondolom, számunkra a trefortpusztai szakasz volt a vízválasztó, 4-ből 3 alkalommal meg is nyertük, és ez döntötte el a Maticsékkal szembeni meccsezésünket. Az egyik ilyen gyorsasági az abszolút 9. pozíciót is meghozta nekünk, erről az on-board felvételt már meg is osztottuk a csatornánkon. A klasszikus árpádtetői és bakonyai gyorsokat is imádjuk, és ez szintén hozzásegített minket ahhoz, hogy jó időket autózzunk rajtuk. Meg is hozta ez nekünk a megcélzott győzelmet.

A Mecsek Rally után már nem csak én, a navigátorok között, de Ariel is vezeti a Mitropa Rally Club bajnokságot, a pilóták között. Tisztán látni azonban majd csak a Nova Gorica Rally után fogunk a bajnoki cím alakulása tekintetében. Mi azonban most is mindent meg fogunk tenni érte!

Legfrissebb cikkek