Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Mitropa Club győzelemmel tért haza az Opatija Rally-ról a Horváth Rallye Ase párosa, a Matics Mihály – Németh 16V Péter duó, akik a sok trófea ellenére sem emlékeznek szívesen vissza a horvátországi versenyre.

Ahová neveztek, onnan minden első helyet haza hoztak, kezdve a Mitropa Clubtól, az ötös kategórián át az S3 csoportig, de a rendezőség nem hagyta őket örülni.

„Nagyon jó versenynek indult az Opatija Rally. A kezdettől folyamatosan az abszolút négyben autóztunk, kétszer is futottunk második időt, ami hihetetlen egy ilyen erős mezőnyben. A célig azt hittük, hogy abszolút harmadikok lettünk, de a horvát rendezőség abszolút inkorrekt módon megbüntetett minket és több magyar párost is” – kezdte a verseny értékelését Németh 16V Péter. „Összesen 2:10 perc büntetést kaptunk, amit egy olyan ő álltaluk hozott szabály miatt, ami sehol nem létezik. Úgy nézett ki, hogy az utolsó gyűjtő végén abszolút sorrendben engedték ki az autókat az utolsó két gyorsaságira. Majd ezt be is írták a menetlevelünkbe, de semmi más infót nem mondtak erről, se végrehajtási utasítás nem volt, sem szóbeli figyelmeztetés. A sportbírótól szerettük volna megkérdezni, hogy ez mi, de sajnos a spori már nem volt a helyén. Úgy rendeztek versenyt, hogy a hivatalos sportbírói helyen nem tartózkodott senki. Ez amúgy jellemző volt az egész versenyre, hogy ránk, magyarokra nagy ívben pikkeltek. Olyat hallottál már, hogy a versenyrendező és a versenyigazgató egy és ugyanaz a személy? Amúgy az ember úgy hazudott, mint a vízfolyás. Próbáltuk szembesíteni ezzel a szabállyal, de nem tudott erre magyarázatot adni.”

Nagyon szép helyszínen zajlott a verseny, ott voltak a tengerparton, ahol minden adott lett volna, hogy a szórakozásukat összekössék egy kis kikapcsolódással.

„A pályák egyébként nagyon technikásak voltak, fehér aszfalton mentünk és fantasztikus lett volna minden, ha a végén nem húzzák keresztül a magyarok eredményeit. Amikor itthon versenyzünk, mindenki el van azzal foglalva, milyen rossz rendezvények vannak, de ehhez képest Magyarországon szuper versenyeket csinálnak. Az adminisztratív átvétel olyan helyen volt, ami egy harmad osztály TSZ irodának sem lenne megfelelő és a park fermébe az ment be, aki akart. Saját szememmel láttam, hogy a horvát versenyzőknél elfordították a traffipaxot, a magyarokkal meg itt is kekeckedtek. Senkinek nem ajánlom, hogy Horvátországba menjen versenyezni, mert mi a szemétkedésnek és a gerinctelenségnek voltunk az áldozatai. Hogyan lehetséges az, hogy egy horvát szövetség tud egy VB futamot szervezni, akkor miért nem tud egy ilyen futamot jól levezényelni a külföldi indulóknak?” – tett hozzá Péter.

A folytatásban a páros a Velenje Rally-ra készül.

Köszönjük Partnereinknek: Mirelite Mirsa Zrt., Kovács Gépszer Kft., S.D. Mini Car Kft., Efficiency Kft., From-to Hungary Kft., Wolf Distribution Kft., Nardon Kft., Nrg-Agent Kft., Flow Motion Pro Kft., Nestro Hungária Kft., Hevesi Elektro Kft., Hufbau Braun Kft., Stihl R-Agrikol Kft., Komprádor Kft., Markomp Kereskedelmi és lakberendezési Kft., Pannon Led Kft., Euro-Duplex Kft., Gamma-Modul Kft., K-Flórián Tűzvédelmi Kft., Invu napszemüveg, Véd-Óv Kft., Heavy Tools, Kereken-Oil Kft., Ikan Kft., Prior Cash Pénztárgép Kft., Garancia-Sped Kft., Rother.hu Kft., Vikom Trans Kft., Túze Kft., Combit Zrt., Nagy Travel Kft., Alpha Steam-Co. Kft., Wolf, Hiröstech Kft., Hirös Consulting Kft., Kis László E.V., Hídvégi László Péter E.V., Molnár Zoltán E.V., Hudráné Horváth Adrienn E.V.

Legfrissebb cikkek