Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A hétvégén újabb állomásához érkezik a Mitropa Rally Club sorozat, amiben Gyarmati Ariel és Kocsis György is képviselteti magát. Ez úttal festői környezetben, a horvát tengerparton és környékén, Opatijában rendezik meg a következő bajnoki fordulót. A siófoki páros most is a győzelemre hajt, a versenytársak mellett azonban a hírhedt fehér aszfalt is megnehezítheti ebben dolgukat.

Gyarmati Ariel: Nagyon várjuk a hétvégi Opatija Rallyt, hiszen ismét egy teljesen új megmérettetés vár ránk, ugyanis ezen a rendezvényen sem álltunk rajthoz korábban. Több magyar versenyzőtársunknak azonban már volt szerencséje ehhez a futamhoz, és mindannyian azt nyilatkozták róla, hogy szenzációs, ugyanakkor nagyon nehéz verseny. Jellegzetessége, hogy a pályákat nagyon fényes, fehér aszfalt borítja, ami nem csak vizesen, de szárazon is rettentően csúszik. Az időjárás-előrejelzés szerint mi első körben vizesen tapasztalhatjuk majd meg ezt - egyelőre ugyanis 30-40%-ban jósolnak csapadékot a hétvégére. Mi azért nagyon bízunk az ellenkezőjében...

A Mitsubishi felkészítése igen kalandosra sikerült, hiszen ahogy haza értünk a Lavanttal Rallye-ról, a fő szervizesünk szinte azonnal utazott is tovább egy afrikai, 3 hetes versenyre, és még mindig úton van hazafelé. Természetesen addig is zajlott az autó revíziója, felkészítése a szakembereknél, és végre az új turbó is beépítésre került. Remélem, hogy a technika most sem fog minket cserbenhagyni, és a maximumot ki tudjuk majd hozni a kocsiból.

Ezidáig még nem láttunk nevezési listát, de valószínű, hogy a komplett horvát és szlovák bajnoki mezőny rajthoz fog állni, ezen kívül pedig a Mitropa Kupa résztvevői sem maradhatnak ki a küzdelmekből. Biztosan izgalmas futam vár így ránk, a nézőknek is bőven nyújt majd élményeket ez a népes mezőny.

A célunk most is elsődlegesen a Mitropa Kupa-beli győzelem. A szervezőkkel már előre leleveleztük, leegyeztettük a kategória-besorolásunkat, így bízunk benne, hogy még egy ilyen kellemetlenség nem fog érni bennünket, mint a legutóbbi versenyen.

Kocsis György: Csütörtökön utazunk ki a helyszínre, hogy felvegyük az itinert, majd a pénteket teljes egészében a pályabejárásra szánjuk. Szombaton lesz a technikai, illetve adminisztratív átvétel, majd délután kezdetét veszi az éles verseny, és egy kört még aznap teljesítünk is. Kétséget kizáróan a rajtceremónia lesz a nap fénypontja, amit a tengerparton rendeznek meg - biztosan katartikus élményt fog nyújtani. Vasárnap további 8 szakasz vár majd ránk, 4 különböző szakaszon, így késő este fogunk végezni - remélhetőleg a tengerparti céldobogón állva.

Opatija esetében is hasonlóra készülök, mint amilyen a poreci futam volt tavaly, hiszen az útburkolat és a környezeti adottságok is hasonlóak. Az autó beállításait is igyekszünk majd ehhez igazítani, ebből kiindulni, de az időjárás jócskán befolyásolni fogja a taktikánkat. Emellett versenyzőtársaktól is kaptunk pár szakmai tanácsot, mire készüljünk, mire figyeljünk.

Elég népes mezőny képviselteti majd magát Magyarországról is, így kíváncsiak vagyunk, mire leszünk képesek egymással szemben, illetve nagy abszolútban is, bár nekünk most is a Mitropa Kupa-beli eredményünk az elsődleges szempont. Csak a győzelem lenne az elfogadható eredmény - magunk miatt, és a bajnoki állás miatt is. Ezt viszont most sem adják majd könnyen, de mi most is nyomni fogjuk, ahogy csak kitelik tőlünk.

Legfrissebb cikkek