Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A rebenlandi győzelem után újabb sikeres szereplésre készül Gyarmati Ariel és Kocsis György.

A siófoki páros a Mitropa Kupa következő állomásán, a Lavanttal Rallyen szeretne ismét bizonyítani, és megerősíteni vezető pozícióját a bajnoki értékelésben. Az egyetlen azonban most is több ismeretlenes: az ismeretlen pályák pontos feldolgozása mellett a változó terepviszonyokkal és időjárási körülményekkel is meg kell küzdenie a Mitsubishis alakulatnak.

Gyarmati Ariel: Szeretnénk a következő versenyhétvégén folytatni a Rebenlandon elkezdett sikeres szereplést. Ám úgy néz ki, a Lavanttal Rallyen sokkal nehezebb dolgunk lesz, egyelőre ugyanis a magasabban fekvő pályákat hó borítja. Erről viszont nem volt szó... A természet azonban felülírta a mi elképzeléseinket, bár ki tudja, hogy az éles küzdelmek idejére hogyan alakulnak a terepviszonyok, elolvad-e a hó vagy a taktikánkba ezt is bele kell kalkulálnunk. Az előrejelzések viszont egyelőre havas esőt jósolnak a térségre. Nehéz lesz így gumizni, hogy mindenhova jó legyen, hiszen a hegyvidéki szakaszok nyálkásak, csúszósak lehetnek, míg a völgyben inkább száraz körülmények között kell majd ezek szerint autóznunk. Mindenesetre mi igyekszünk minden eshetőségre felkészülni, hogy ne érjen bennünket meglepetés. Klasszikus osztrák vonalvezetésre számítunk, sok kanyarral és bukkanóval, így most is nagy hangsúlyt kell majd fektetnünk a precíz itinerkészítésre. Emellett a verseny pikantériáját adja majd az is, hogy az aszfaltos részbe murva is keveredik, ami nagyon tud csúszni, ha nedvesség éri.

A Mitsubishi fejlesztésében annyi előrelépés történt, hogy a szezonnyitó óta megérkezett az új fékrendszer, igaz, jelenleg még egy kis problémával küzdünk a beépítését illetően, de bízom benne, hogy ezt minél előbb megoldjuk a csapattal. Nagyon kíváncsi vagyok rá, milyen lesz ezzel az új alkatrésszel a technika, úgy gondolom, hogy ennél nagyobb és komolyabb fékrendszert már nem is tudnánk belerakni a kocsiba. A többi alkatrész azonban még nem érkezett meg, így több etapos lesz a fejlesztési munka, versenyről versenyre finomítunk, erősítünk majd a Mitsubishin.

Több országból érkeznek most is a versenyzők. Az elsődleges célunk, hogy a kategóriatársakat – elsősorban a gyári Suzukis Zellhofert – magunk mögött tudjuk tartani, ugyanakkor érdemes lesz odafigyelnünk a Martin Kainz, Marina Kratzin párosra, akik a miénkhez hasonló Mitsubishivel autóznak, csak más kategóriában, és nagyon gyorsak. A legfontosabb nekünk most is a Mitropa Kupa értékelése, ha ott vezető pozícióban tudunk autózni, akkor azt nem fogjuk kockáztatni azért, hogy egy kinézett ellenféllel szemben csatázzunk. A cél a győzelem, és ezzel a lehető legtöbb bajnoki pont begyűjtése.

Kocsis György: Szerdán késő délután utazunk ki a bajnokság következő fordulójának, a Lavanttal Rallyenak a helyszínére. Még aznap felvesszük az itinert, csütörtökön és pénteken pedig pályákat járunk. Már péntek délután megkezdődik a hivatalos program a rajtceremóniával, ahonnan rögtön megyünk is ki a gyorsokra, és késő estig 4 szakaszt teljesítünk is. Szombaton pedig szinte egész nap a versenypályán leszünk. Igen hosszú verseny lesz, több mint 170 versenykilométer vár majd ránk. Épp ezért irgalmatlan mennyiségű üzemanyagra lesz szükségünk, hogy biztosan célba érjünk, amit ezúton is köszönünk a Mol Racingnek.

Az biztos, hogy nem fogunk unatkozni, már maga a program sűrűsége, illetve a technikás pályaösszetétel miatt sem. Nagy tempókat nem kell majd autóznunk, de oda kell figyelnünk minden apró részletre. Az itinerírás pontossága most is fontos lesz, de ez csak egy része ennek az összetett feladatnak. Azt jól vissza is kell adni a pilótának versenytempó mellett, valamint Arielnek is nagyon sokat kell majd improvizálnia a változó versenykörülmények között. A jelenlegi helyzetben ugyanis lehetetlen biztos taktikával készülni egy olyan futamra, ahol a havazástól az esőzésen át a száraz pályákig mindennel szembetalálkozhatunk, egy napon belül is. Emiatt viszont nem aggódok, Ariel állóhelyzetből megugorja ezt a feladatot, még nekifutnia sem kell.

Érdeklődéssel várjuk az új kihívást, amit ismét szeretnénk majd minél előkelőbb helyen zárni a saját értékelésünkben.

Legfrissebb cikkek