Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hoffer Zsolt – Czézinger Kristóf páros abszolút 11. helyre hozta be a Ford Fiesta Rally3-at a Salgó Rallyn

A Hungarian Police Rallye Team új felállással és az új fejlesztésekkel vágott neki a 2022-es Rally 1-es bajnokság nyitófutamának. Kasza Kristófot Czézinger Kristóf váltotta a jobb egyben, a Rally3-as Fiesta pedig 25 lóerővel lett erősebb, köszönhetően az egy milliméterrel nagyobb turbószűkítőnek. Annak ellenére, hogy Hoffer Zsolt betegség miatt nem volt száz százalékos állapotban, a páros abszolút 11. helyen végzett, nem sokkal elmaradva a Rally2-es mezőny mögött.

A verseny hete két teszttel indult, ahol a BERENYIRACING csapatának segítségével sikerült megfelelő módon beállítani az autót a versenyre, valamint több kerékcsere gyakorlatra is sor került annak érdekében, hogy egy defekt esetén minél kevesebb legyen az időveszteség a gyorsasági szakaszon.

„2021-ben technikai hiba miatt nem tudtam teljesíteni a Salgó Rally pályáit, ezért nagyon vártam az idei első versenyt – kezdte Hoffer Zsolt. - A futam előtt sajnos megfáztam, ami nagyon megterhelt ugyan, de a versenyt semmi pénzért sem hagytam volna ki. A pályabejárásunk nagyon eredményes volt, úgy éreztük, hogy sikerült pontos itinert készítenünk. A kijelölt három szakasz nagyon tetszett, a ritmusuk és a vonalvezetésük is élvezetessé teszi őket.”

„Az első gyorson lendületes autózásra törekedtem, ami jól is sikerült. Jó volt az összhang az autóban, amely az időeredményeken is meglátszott, abszolút 13. helyen álltunk az első kör után, aminek nagyon örültünk.”

„Az autó beállításain pontosítva vágtunk neki a verseny további részének, ahol sikerült minden szakaszon javítani és ezzel eredményünket megtartani. A harmadik körben már erősen éreztem, hogy nem vagyok jól, a gyorsaságikon levegőhiánnyal és enyhe kiszáradással küszködtem, de igyekeztünk azon, hogy ne rontsunk, ne hibázzunk, és a végén sikerült minden korábbi elképzelésünket felülmúlni az abszolút 11. hellyel.”

„Kristóf rendkívül jól segített a jobb oldalról, jó csapatmunka volt közöttünk, amelyet ezúton is köszönök neki, valamint köszönöm szépen a BERENYIRACING munkáját és Berényi László tanácsait a beállításoknál!”

Czézinger Kristófot már sokan ismerik rallys körökből, hiszen maga is versenyzőként terelget egy Lada VFTS-t, azonban idén ülést cserélve diktálja az itinert Zsoltinak a hazai bajnokságban.

„A jobb oldal nem újdonság számomra, viszont ez az első olyan szezon, amiben a navigálás kapja a főszerepet – nyilatkozta Kristóf. -  Salgótarjánban nem versenyeztem még korábban, és a Szilveszter Rallys tesztfutamunkat leszámítva Zsoltival is ez volt az első éles bevetésünk, így volt bennem izgalom bőven a verseny előtt, azonban amint elrajtoltunk az első gyorsaságin, megszűnt bennem minden, és csak a feladatra koncentráltam. Mivel a teljes pénteki napot a pályabejárásra szántuk, nyugodtan, alaposan be tudtuk járni a pályákat, és szerintem sikerült nagyon jól feldolgozni őket.”

„A szuhai és a ceredi szakasz volt a kedvencem. Szuhán a felhordások miatt folyamatos improvizációra volt szükség, amit Zsolti nagyon jól megoldott, Cerednek pedig az első része nagyon tempós és felhordásos, majd utána átvált jó minőségű szerpentines szakaszra, rettentő jó a ritmusa, igazi rali pálya.”

„Azt mondhatom, hogy egy sikeres versenyt zártunk, ahol stabilan, felesleges kockázatokat elkerülve tudtunk autózni. Zsoltit sajnos betegség hátráltatta, de ettől függetlenül remekül megoldott minden szituációt, le a kalappal előtte. A verseny utáni tapasztalatokat levonva bizakodó vagyok az előttünk álló évaddal kapcsolatban” – zárta Kristóf a beszélgetést.

Nem csak a jó helyezés volt a csapat sikere a Salgó Rallyn. A szervizpark mellett, Salgótarján főterén a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottsággal közösen alakította ki a csapat a Közlekedésbiztonsági Programjukat, amelyet – még a munkanap ellenére is – rendkívül sokan látogattak meg, és sokan próbálták ki az edukatív játékokat.

Legfrissebb cikkek