Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A lehető legjobb módon kezdődött a 2022-es szezon Gyarmati Arielnek és Kocsis Györgynek. A siófoki rallypáros a március 18-19-ei Rebenland Rallyen a maximálisan megszerezhető bajnoki pontot begyűjtötte, miután megnyerték a Mitropa Rally Club értékelését.

Az itt szerzett tapasztalatok jó alapot szolgáltatnak nekik, és építkezhetnek rájuk a következő bajnoki fordulók sikeres teljesítéséhez.

Gyarmati Ariel: Borzasztó hosszú és nehéz versenyen vagyunk túl, de nagyon jól éreztük magunkat. Komoly hangsúlyt fektettünk a pályák minél precízebb felírására, ugyanis a 9 különböző gyorsasági szakasz mindegyikére igaz volt, hogy egyenes nem igazán volt bennük. Az itiner így tele volt információkkal, amik mind szükségesek voltak ahhoz, hogy gyorsan, de ugyanakkor biztonságosan is tudjunk autózni a Rebenland Rallye pályáin. Helyismerettel ugyanis nem rendelkeztünk, mivel a korábbi években nem indultunk a versenyen, a hegyi szakaszok mentén azonban hatalmas szakadékok voltak, amik növelték az esés kockázatát is. A futam nehézségét tovább fokozta, hogy az osztrákoknál nincs padkavédelem, minden kanyart levágnak, volt, hogy négy kerékkel mentünk mi is az út mentén, a fűben, partoldalon. Ráadásul a szakaszok tele vannak bukkanókkal, így nagyon nem volt mindegy, hogy honnan hova ugrunk, és milyen sebességgel. Ezzel a taktikával nem csak versenyt lehet nyerni, de a bukás esélye is óriási.

A tapasztalathiány miatt elég nagy hátrányban voltunk a versenytársakkal szemben, de ezt a precizitásunkkal szerettük volna ellensúlyozni. Úgy gondolom, ez lényegében sikerült is: nappal, világosban az abszolút 8-12. hely között autóztunk, a sötét gyorsok viszont megpecsételték az időeredményeinket, azokon ugyanis inkább tapogatóztunk - érthető okokból.

Ettől függetlenül teljesen meg vagyunk elégedve a teljesítményünkkel. Az időinket az is pluszban igazolja, hogy sokan jöttek oda hozzánk érdeklődni, hogy hányadik alkalommal veszünk részt ezen a futamon, mert ők nem igazán emlékeznek ránk... Jó nagy döbbenetet láttunk az arcukon, mikor azt válaszoltuk, hogy először álltunk rajtunk a Rebenland Rallye keretein belül. Az összértékelésben végül a 9. helyen intettek le minket, az osztrák bajnokság 8-as kategóriájában pedig másodikak lettünk a helyi Zellhofer mögött, aki egy gyári Suzukival versenyzett. Emellett a Mitropa Rally Club értékelését megnyertük, elhoztuk a maximális pontszámot, így teljesítettük az elsődleges célunkat.

A Mitsubishi hibátlanul működött, ezért pedig hálával tartozunk a szervizcsapatunknak. A MOL támogatásából érkező professzionális üzemanyagnak köszönhetően pedig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott végig a technika. Bízunk benne, hogy a következő futamra már néhány fejlesztést is eszközölni tudunk az autón, hogy még erősebb legyen, és még nagyobb sikereket érjünk el. Minden szempontból sokat tanultunk a hétvégén, bízom benne, hogy hasznosítani tudjuk majd ezeket a következő bajnoki fordulókon is.

Kocsis György: Erős kezdés volt ez a szezonnyitó: alig másfél napunk volt arra, hogy letréningezzük a számunkra teljesen ismeretlen pályákat, majd kezdődött a verseny, ami maximális koncentrációt igényelt reggeltől estig, mindkét nap. Kellemesen elfáradtunk ennek a pörgős és izgalmas programnak köszönhetően, de végig a célunkra összpontosítottunk, sikerrel. Számunkra a Mitropa Rally Club-beli győzelem volt a legfontosabb, de emellett szerettünk volna az abszolút értékelésben is minél előrébb végezni. Teljesen elégedettek vagyunk az így elért eredménnyel.

Mindennek titka a jó itiner volt, a teljesítményünk tükröződött a rész-, illetve a végeredményben is. Az a fajta több éves, évtizedes rutin, ami nagyon sok versenytársunknak már megvolt, nálunk hiányzott, de ennek ellenére tisztességgel helyt tudtunk állni. Az alapokat most mi is megszereztük, jövőre pedig tudtunk már ebből építkezni. A Rebenland Rallyen szerzett rengeteg tapasztalatot a következő futamon már kamatoztatni is tudjuk. Erre nem is kell sokat várni, hiszen április 8-án ismét Ausztriában, a Lavanttal Rallye keretein belül állunk újra rajtvonalhoz. Az éves célunk a Mitropa Kupa-beli bajnoki cím megszerzése, de úgy gondolom, reális esélyünk van arra, hogy legközelebb 3-4 pozícióval előrébb végezzünk az összértékelésben. A munkánk pedig Velenjére érhet be, amikor már a TOP5-ben szeretnénk autózni.

Legfrissebb cikkek