Korda Erik is részt vesz a Budapest belvárosában második alkalommal megrendezésre kerülő „Nagy Futam” elnevezésű autósport ünnepen, a Korda Racing pilótája ezúttal egy Porsche 997 GT3 Cup versenyautóval érkezik a rendhagyó a május 1.-i felvonulásra.

Immár komoly múltra tekint vissza a magyar fővárosban megrendezésre kerülő autósport ünnepség, hiszen volt már korábban hasonló a városligetben, a Budai Várban és a belvárosban is, ezzel a névvel azonban tavaly először került lebonyolításra. Az idei felhozatalra egyáltalán nem lehet panasz, hiszen olyan nevek száguldozhatnak majd a budai és pesti rakparton, mint a kilencszeres rali világbajnok Sebastien Loeb, a Forma 1-ből jól ismert David Coulthard és Daniel Ricciardo, a Túraautó VB két ikonja, Yvan Müller és Michelisz Norbert, vagy Magyarország elsőszámú műrepülő pilótája, Bessenyei Péter. Hozzájuk csatlakozik Korda Erik is, aki erre az alkalomra lecseréli versenyautóját és egy Porsche GT3 Cup-pal szeretné szórakoztatni a kilátogató népes közönséget.

„Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy idén ismét részt vehetek ezen a nagyszerű rendezvényen, ami szerintem nagyon sokat jelent a magyar autósportnak.” – jelentette ki Erik, aki két éve már részese volt a május eleji parádénak. „Akkor a tereprali autóval körözhettünk a bazilika körül összegyűlt több tízezer ember előtt, ami hatalmas élmény volt, nekünk résztvevőknek és kilátogatóknak egyaránt. Idén kicsit változik a helyzet, egy pályaautós Porschéval a Duna két partján száguldhatunk. Már most beleborzongok ha csak belegondolok milyen lesz versenyautóval elrajtolni a budai rakparton, behajtani a Clark Ádám téri körforgalmába, áthajtani a Lánchídon majd elsuhanni az Országház előtt. Mindenkit érdeklődőt szeretettel várunk az alkalmi depóban felállított sátrunknál.”

Bár a versenyautók parádéjára csak délután 2 órától kerül sor, érdemes már reggel kilátogatni a Margit híd és Lánchíd közötti partszakaszra, délelőtt a különleges repülőgépek mellett műrepülő világbajnokunk, Bessenyei Péter is bemutatót tart.

A Nagy Futamon részt vevő versenyautók:

- Formula 1 Infiniti Red Bull Racing (2)
- World Series by Renault 3.5 (1)
- WTCC versenyautók (11)
- DTM versenyautó (1)
- Auto GP versenyautók (6)
- Formula Master versenyautók (3)
- Formula BMW versenyautók (2)
- Porsche 997 Cup (2)
- Mercedes-Benz SLS AMG (1)
- Silver Sting (1)
- BMW Z4 GTE/GT3 (3)