Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A licences két kerekes kupa harmadik helyen zárta az R-Cup Challenge nyitó futamát a Gulf Racing Hungary párosa, a Strider Zoltán – Apkó András duó.

A Peugeot 208 R2 tesztelése céljából érkezett a csapat a Kiskunlacházai R-Cup nyitófutamra, ahol egyébként a Gulf Racing Fuel névadó szponzorként volt jelen. Az autó kiválóan teljesített, de a Rally2-es évad előtt még szeretnének beiktatni egy rövid tesztet.A Peugeot 208 R2 tesztelése céljából érkezett a csapat a Kiskunlacházai R-Cup nyitófutamra, ahol egyébként a Gulf Racing Fuel névadó szponzorként volt jelen. Az autó kiválóan teljesített, de a Rally2-es évad előtt még szeretnének beiktatni egy rövid tesztet.

„Jól éreztük magunkat a hétvégén, jó volt újra versenyautóba ülni. Örülök a dobogós helyezésnek, bár nem ez volt a lényeg. Az autó tökéletesen működött, annak ellenére is, hogy ezen a viszonylag lassú szlalom jellegű pályán nagyon sokat kapott. Amióta ezzel a kocsival megyek, még sosem mentem ennyit egyes sebességi fokozatban, mint ezen a napon” – értékelte a hétvégét Strider Zoltán.

Már nincs két hét a Rally2-es szezonnyitó előtt, és ha igazak a pletykák, nagyon komoly mezőnyre van kilátás, ahol a Gulf Racing Hungary párosan nem titkoltan szeretne a top mezőnyben autózni.

„Már nagyon várjuk az orfűi rajtot, ahol ott szeretnénk folytatni, ahol a Vértesen abbahagytuk. Ott minden nagyon jól ment, esélyesek voltunk az abszolút dobogóra, de sajnos a kuplung felmondta szolgálatot és annak is örülhettünk, hogy célba értünk. A verseny előtt szeretnénk még pár kilométert tesztelni. A korábbi években ez könnyen ment, hiszen Velenczei Ádámmal közösen tudtunk egy komoly tesztnapot csinálni időméréssel, de most hogy a két bajnokság külön hétvégén megy, erre kicsi az esély. Majd itt a környéken keresünk egy jó pályát, ahol 20-30 kilométert gurulhatunk” – tette hozzá Zoli.

A 2022-es Rally2 Bajnokság első versenyét március harmadik hétvégéjén, Orfűn rendezik, ahol a versenyzőknek hat klasszikus mecseki pályát kell teljesíteniük 76 kilométer versenytávval. Zoli utoljára 2018-ban versenyzett a Mecsekben, akkor még Mitsubishivel.

A csapat partnerei: Betonútépítő, SIVA Group, Euroaszfalt Kft., Gulf Lubricants Hungary, Közmű Alagút, STRAVIA, Forvett, Confidenza, Tiszta Víz Üzletház, LEAD DESIGN, Szirt BAU Kft., EFTECH, Ka-Ba Kft., Honor Trans-Sped kft., Pápai Beton Kft. FLOW FUEL, Schönherz Informatikai Stúdió, Láng, BM Komp, Wimmer Trans, Hardy Working Tools, MM Infinity Kft., Infodots Kft., HRT Spedition Kft., Laczkó Team Kft., Juhász Testvérek Pincészet, Elastica Bt.

Legfrissebb cikkek