Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Biztonsági hiányosságokat állapított meg a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a rali Európa-bajnokság (ERC) magyar futamával kapcsolatban, amely így egymást követő két évben kapott sárga lapos figyelmeztetést.

A Motorsport Világtanács december 15-i ülésén született döntés azt jelenti, hogy jövőre nem lehet rali Eb-futamot rendezni hazánkban. A mulasztásokban érintett területek nem a HUMDA hatáskörébe tartoztak.

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt., mint promóter, alapvetően finanszírozási, jegyértékesítési, marketing és kommunikációs feladatokat lát el. A biztonsági teendőkért minden esetben az FIA-val szerződéses viszonyban álló, megfelelő licensszel rendelkező rendező felel. A promóteri teendőkkel kapcsolatban nem merültek fel problémák.

A HUMDA mintegy három hete bejelentette, hogy kiértékeli a Rally Hungary 2021 tapasztalatait. Az Ügynökség ezzel a hazai rendezvények színvonalát növelni kívánja, ehhez a biztonsági folyamatok állandó fejlesztése szükséges. A versenyzők, a szurkolók és a rendezők visszajelzéseit is figyelembe véve a HUMDA javaslatokat dolgoz ki a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) számára.

Amennyiben létrejön az együttműködés, akkor az új sztenderdek alapján 2022-ben egy FIA European Rally Trophy (ERT) futam magyarországi lebonyolítását lehet érdemes megfontolni. Ennek sikere esetén a HUMDA pályázatot adhat be a 2023-as ERC-futam megrendezésére. A HUMDA megkezdte a szükséges egyeztetéseket a nemzetközi promóterrel, aki a jövő évtől kezdve a rali világbajnokságot (WRC) is promótáló WRC Promoter Gmbh lesz.

A HUMDA Zrt. idén augusztusban az I. ZEG Rally Show szakmai partnereként részt vett egy rangos hazai raliesemény lebonyolításában, a hagyományteremtő rendezvényre több tízezer ralirajongó látogatott ki.

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. a szektor szereplőit összefogva és velük szoros együttműködésben részt vesz a hazai autó- és motorsportszakma koordinálásában. Az Ügynökség koordinálja az elektromos meghajtású közlekedési eszközök támogatási rendszerét és a Zöld Busz Programot Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár együttműködésével. A HUMDA Zrt. emellett közreműködik a hazai közlekedéskultúra és közlekedésbiztonság fejlesztésében. A hazai mérnökképzés, illetve a környezetkímélőbb technológiák népszerűsítése mellett gazdaságfejlesztési és sportdiplomáciai feladatokat is ellát a magyarországi mobilitási piac meghatározó szereplője. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által alapított, a tárca 100%-os tulajdonában lévő társaság újragondolja és megerősíti Magyarország szerepét az átalakuló mobilitás korszakában. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Legfrissebb cikkek