Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Igazi Rock’n’Roll feeling jellemezte a 8600 Motorsport háza táját a 25. Mikulás Rallyen. A Veszprém környéki futamon Gyarmati Ariel a tőle megszokott látványban autózott, de a vendégnavigátorok, vagyis a Tankcsapda zenekar tagjai is tisztesen állták a sarat – minden értelemben. Mindannyian egy életre szóló élménnyel gazdagodtak...

Gyarmati Ariel: Igyekeztünk minél jobban felkészülni a versenyre, ahányszor csak lehetett, lejártuk a pályákat, hogy minél jobban rögzüljenek a fejemben a nyomvonalak. A navigátori feladatok egy részét is nekem kellett ellátni, emiatt volt egy kis drukk bennem. A zenekar tagjai is számoltak időt, illetve kezeltették a menetlevelet, amire persze Gyuri alkalmanként rápillantott. De mivel előfutók voltunk, most nem volt annyira fontos a futópercre érkezés.

Amitől tartottunk, az sajnos beigazolódott: egész hétvégén szakadt az eső, amitől tiszta sár volt a pálya, ráadásul a köd is leszállt. Nagyon nem hiányoztak ezek a kellemetlen külső tényezők, sajnos így nem is tudtam azt az igazi érzést, tempót átadni a Tankcsapda tagjainak, amit murván menni lehetne, ami miatt annyira szeretjük ezt a talajtípust. Óvatosabban mentem, mint szoktam, ettől függetlenül a fiúk nagyon élvezték. Az utolsó körben valamelyest javultak a viszonyok, így tempósabban tudtam autózni, ott már kicsit hasonlított arra, hogyan is lehet a murván menni.

Mindannyian nagyon jól éreztük magunkat és külön örömmel töltött el bennünket, hogy rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a nézőktől, rajongóktól is. Voltak, akik Tankcsapda-poszterekkel ugráltak, rengetegen léggitároztak, miközben elhaladtunk mellettük. Hihetetlen érzés volt látni ezt a fajta szeretetet, rajongást!

Volt már egy-két felvetés, hogy jövőre is lehetne valamiféle kooperáció a 8600 Motorsport és a Tankcsapda között. Annyit elárulhatok, hogy ha ez összejön – rajtunk pedig nem fog múlni –, akkor az igazán nagyot fog ütni! Addig is, mi a Szilveszter Rallyra, a zenekar pedig a ’Nincsenek Szavak’ turnéra készül még decemberben, de az biztos, hogy mindenképpen kapcsolatban maradunk!

Kocsis György: Lukács Laci, Sidi és Fejes Tomi péntek este érkeztek le hozzánk Siófokra, ahol egy kis szűkkörű csapatépítést keretein belül elmagyaráztuk nekik, mi hogyan fog történni, mi a menete a versenynek, hogyan kell időket számolni stb. Habár ez úttal a navigálást nem próbálták ki, az időellenőrzők idejét ők számolták ki és tartották fejben, teljesen pontosan, amiért minden elismerésünk, hogy ilyen precízen sikerült elsőre. Nekem mindössze annyi volt a dolgom, hogy szakaszonként, ahogy a mitfahrerek cserélődtek, úgy segédkeztem a sisakok és az övek rögzítésében a rajtokban.

Igaz, az időjárás nem mutatta nekünk most a szebbik orcáját, de a hangulat így is fantasztikus volt. Hatalmas megtiszteltetés, hogy a Tankcsapda elfogadta a meghívásunkat, és egy ilyen szuper hétvégét tölthettünk el együtt, baráti hangulatban.

Az egyetlen dolog, ami beárnyékolta a hétvégét, az a mély csalódás, amit a magyar rallysportban dolgozó „médiamunkatársak” váltottak ki. Tisztelet a kivételnek, de a legtöbben sajnos teljesen leírták magunkat a szemünkben – tartalom, sportérték helyett ugyanis csak az anyagiakra utaznak, ami számunkra teljességgel elfogadhatatlan.

Legfrissebb cikkek