Öt párossal érkezett a IV. Steelvent Nyíregyháza Rally-ra a PSZA Motorsport csapata, ahol egy párosuk szerezhetett volna bajnoki címet.

A Helembai"Csikar" Zsolt - Szebenszki Csaba duó úgy érkezett az ORC szezonzáró futamára, hogy itt megszerezhetik a hőn áhított P12-es bajnoki címet. A páros a szombati napot teljesítette, majd sajnos vasárnap lesodródott az útról és nézői segítséggel sem tudott visszaállni, ezért csak a bajnokság második helyét szerezték meg.

„Nagyon sajnáljuk a Zsoltival történteket, hiszen nagyon sokat küzdöttek, hogy elérjék céljukat” – kezdte az értékelést Szabó Árpád.

A szintén P12-es kategóriában induló Nagy Gábor - Trescsik Ákos duónak a bajnokság szempontjából lényegtelen volt, hogy hányadik helyen végeznek. Ők egy jó autózást szerettek volna, ami sokáig működött is, a tizedik szakasz után még a második helyen voltak.

„Nagy Gabival történt egy sajnálatos baleset, ami miatt fel kellett adniuk a versenyt. Az utolsó körben megsérült a keze és nem tudta rendesen fogni a kormányt, ezért a saját és a nézők biztonsága érdekében a verseny feladása mellett döntött, amit nagyon sajnálunk. Jobbulást kívánunk Gabinak” – tette hozzá Árpi.

Továbbra is az ORC-nél maradva, a Bertalan Márton - Mózes Máté páros az év legnehezebb versenyén csatlakozott a bajnoksághoz, ahol páratlan sikert hoztak össze.

„Borzasztó boldogok vagyunk, életük első éles Rally1-es versenyét megnyerték a srácok, és azt gondolom, hogy ez nagyon szép jövőt tartogat számukra. Ezúton is gratulálni szeretnék nekik is” – folytatta Árpi.

Az ORC mellett a csapat ORB-ben is indított versenyzőket, a Berta László - Császár László a Peugeot 208-cal szeretett volna végigvágtatni a Zemplénben.

„Laciék ezt az autót a Kazincbarcika Rally-n próbálták ki először, majd most újra szerencsét próbáltak  vele. Nagyon küzdős versenyük volt, reggeltől éjszakába nyúlóan versenyeztek, de sajnos volt egy nem túl kedvező átlagidő jóváírásuk, ami miatt a jó eredményük ezen a versenyen elmaradt. Az autójuk tökéletes volt, sok kilométert gyűjtöttek, a gumi taktikájuk is megfelelő volt és még a rosszul megállapított átlagidő ellenére is boldogan szálltak ki autójukból a célban” – folytatta Szabó Árpád.

A Historic Országos Bajnokságban a Zsolna József - Mangó István páros képviselte a csapatot, akik az E2-es korcsoport második helyén érkeztek meg a Nyíregyházán kialakított céldobogóra.

„Véget ért a bajnokság, nagyon viharos évünk volt. Sok különböző versenyen vettünk részt, sok helyen jártunk. Mindenben volt részünk, szerencsére voltak nagyon jó pillanataink, de sajnos mélypontok is. Összegségében boldogok vagyunk és jó évet zártunk. Nagyon szépen köszönöm a szervizcsapat maximálisan profi hozzáállását, hogy mindig mindent megtettek azért, hogy a fiúknak ne kelljen feladni a versenyt. További köszönet jár a családjainknak, hogy elviselik a rengeteg távoltöltött időt. A partnereinknek is óriási köszönet jár, hogy ebben a nehéz időben is kitartanak mellettünk” – zárta a beszélgetést Szabó Árpád.

Köszönet a csapat támogatóinak: Virtech Labs Bt., Dolphio Technologies Kft., Fornád Trans Kft., Doboz és Acélszerkezet Kft., Mogacél Kft., Arthand System Kft., Konor System Kft., Handball Family Bt., Közbeszerzés Figyelő Kft., Netdragon Service Group Kft., Fúzió Elektrotechnika Kft., Millers Oils Hungary, Hankook Racing Tyres, Matricakell.hu, FoliaZ.hu., GN Group Kft., Kormosadi.hu, SFR Parts Kft., Eurokardán Kft., Mobil Vizsgáztató Kft., SZRV Racing Kft., BPracing.hu, Interpasszív Kft., Truckport Hungary Kft., Ten-Line Kft., Kulcsár-System Kft., MNASZ Tehetséggondozó Program, Primun Go Kft.