Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sikeresen mutatkozott be Krózser Menyhért az OK kategóriában a WSK Open Cup második állomásán, Adriában. Az MHH Kart Team versenyzője két hete még a junior (OKJ) kategóriában versenyzett, most azonban 13 évesen a felnőtt OK mezőny egyik legfiatalabb tagja lett.

A döntőben bemutatott 13 előzése pedig azt is bizonyítja, hogy az egyik leggyorsabb is.

„A váz ugyanaz, de a motor erősebb és a gumik is jobban terhelhetők, így összességében sokkal gyorsabb az OK, mint az OKJ voltfoglalta össze röviden Menya a két kategória közti különbséget. – Nem volt sok időm az átállásra, de az alapok gyorsan megvoltak.

A mezőny csalóka, mert kb fele annyian vagyunk, mint a juniorban, viszont, akik itt versenyeznek, azok nagyon erősek. A negyven fős mezőnyből a 26. helyet szereztem meg az időmérőn, ami ahhoz képest, hogy két napom volt megszokni az új kategóriát, jó eredmény. A hétvége során ekkor volt a legjobb az egykörös tempóm.

A három előfutamban két jó eredményem volt, egyszer beesett a spoilerem, ami után nem lehetett a gokarttal ugyanolyan tempón menni. Az elődöntőben 14. lettem. A döntőben jó volt a rajtom, de egy baleset miatt megszakították. Két órát vártunk az új rajtra, akkor a 20. helyről indultam és a 15.-en futottam be, ami azt jelentette, hogy az eredeti rajthelyemhez képest 13 helyet javítottam.

Az első rajtnál azonban beesett a spoilerem, ami miatt kaptam öt másodperc büntetést és végül 26. lettem. Az elődöntőben elért eredményem alapján így is szereztem három pontot.

Összességében elégedett vagyok. Nagyon jó rajtjaim voltak, a versenyszituációkat is jól kezeltem. A versenytempómon kell még javítanom. Érezhető volt, hogy kevés a rutinom. Sokat kell menni OK-ban és akkor jó lesz.

Egyébként nagyon élveztem a hétvégét, imádom, hogy ilyen erős és gyors a gokartom, örülök, hogy váltottunk. Minden verseny után nagyon várom a következőt, de most ez még inkább igaz, ha lehetne már holnap újra versenyeznék.

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, OK
Résztvevők: 40
Időmérőfutam: 13.
Időmérő összesített: 26.
AB előfutam: 12.
BD előfutam: 18.
BC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 29.
A elődöntő: 14.
Döntő: 26.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:
Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., MedVie healthcare solutions, Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House

Legfrissebb cikkek