Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Túl a bajnoki szezon felén és az idei hazai rendezésű Világkupán, a HunGarian Baján a Magyar tereprallye szakágvezetője úgy véli, jó úton jár a megújulást választó sportág.

Az év elején a hazai tereprallye szakág a megújulás mellett döntött, és a tavalyi, versenymentes év után idén egy hatfutamos magyar bajnoki sorozatot írt ki, amelyből négy viadalon már túl van a sportág. Krajnyák Péter szakágvezető szerint most minden és mindenki a helyére került a sportágon belül, és ennek köszönhetően a támogatók és a média is újra felfedezte a tereprallye-t.

210916 magyar tereprally krajnyak n2

Amikor 2020-ban valamennyi hazai rendezésű tereprallye verseny elmaradt Magyarországon, sokan a sportág teljes hazai eltűnését sem tartották kizártnak. Azonban összefogtak a sportág szereplői, új vezetőket választottak, kiírták a hat állomásból álló magyar bajnoki sorozatot, és bíztak abban, hogy idén az egészségügyi helyzet sem tudja keresztül húzni az elképzeléseiket.

És úgy tűnik, a sportágra ismét felfigyeltek, ugyanis mostanra szinte biztossá vált az eltervezett hat viadal megrendezése – négy már nagy sikerrel lement, köztük hazánk egyetlen Világkupa-futama, a HunGarian Baja –, valamint a háttér is biztossá vált. Krajnyák Péter szakágvezető úgy véli, a sportág rátalált a helyes útra.

210916 magyar tereprally krajnyak n3

„Miután a versenyek több mint a fele lezajlott, álljunk meg egy pillanatra, nézzünk körbe és próbáljuk meg felmérni, hogy hogy állunk! Ami a sportág szempontjából talán a legfontosabb, hogy négy olyan sikeres verseny van már mögöttünk, ami minden esetben felülmúlta az addigi versenyeken nevezők létszámát. Ráadásul az MNASZ biztonsági referensei súlyos hiányosságokat sehol sem állapítottak meg. Most, szeptember végén húsz év után térünk vissza Kalocsára, és hiszem, hogy a Kalo Race ugyanolyan sikeres verseny lesz, mint az előző négy” – jelentette ki a szakágvezető.

Krajnyák Péter a fentieknek tudja be, hogy komoly támogatók jelentek meg a szakág körül, fantáziát látva a közös együttműködésben, ami a stabil anyagi háttér megteremtésében jelent segítséget. Ráadásul a szakág költségvetése régen nem látott, pozitív eredményt mutat, azaz tényleg minden afelé mutat, hogy a többéves útkeresés után végre egyenesbe kerülhet a magyar tereprallye.

210916 magyar tereprally krajnyak n4

„Természetesen a támogatók megjelenéséhez nélkülözhetetlen volt az, hogy a sportág ismét megjelent a médiában, ahol hosszú évekre visszatekintve nem szerepeltünk ennyit összesen, mint idén. Sőt, a Blikk személyében hivatalos médiatámogatója is lett a szakágnak, de egyre többször jelennek meg a versenyszervezők és maguk a versenyzők a televíziókban és a sajtóban” – folytatta Krajnyák Péter.

210916 magyar tereprally krajnyak n5

Idén már különböző teszteket is rendeztek, sőt, az utánpótlásnevelés alapjaként bevezetett Tereprallye Suli is rendkívül népszerű a versenyzők körében. Ráadásul az újoncok, a tereprallye-val ismerkedők számára kiírt Challenge Kupa is kezdi beváltani a hozzá fűzött reményeket, és a kezdeti nehézségek után Kalocsán már az eddigi mezőny duplája indul már a versenyen. Sőt, hárman jelezték, hogy 2022-ben már a profik között szeretnének rajthoz állni. A szakágvezető szerint most mindenki egy irányba húzza a szekeret, és minden poszton a megfelelő ember dolgozik.

„A versenyek hangulata optimális, a versenyzők a különböző nehézségek ellenére jól érzik magukat a versenyhétvégéken. Ez pedig a sikeres jövő alapja lehet. Mindezeket figyelembe véve, úgy gondolom, hogy jó úton járunk és remélhetőleg hosszútávon sikerül megalapozni a tereprallye sikerességét Magyarországon. Köszönet ezért mindenkinek, aki tevékenyen részt vesz ebben, időt, anyagiakat nem sajnálva dolgozik a közös célért” – zárta értékelését a szakágvezető.

Legfrissebb cikkek