Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Másfél hónap elteltével újra versenyautóba ül Gyarmati Ariel és Kocsis György. A siófoki páros ez úttal a Nova Gorica Rallyn áll rajthoz, ami többek között a Mitropa Kupa értékelésébe is beleszámít.

A bajnoki pontversenyben jó lenne előre lépni, de az elemekkel és a körülményekkel való küzdelem miatt nem lesz ez olyan egyszerű.

Gyarmati Ariel: Elérkeztünk pályafutásunk legnehezebb versenyéhez. Hatalmas, például 600 méternyi szintkülönbségek vannak egy-egy szakaszon belül is, ami önmagában is komoly próbatétel elé állítja az embert. Általánosságban elmondható, hogy a gyorsaságik rajta a hegy egyik, a célja pedig a másik oldalán található. Ha ez még nem lenne elég, az utak tele vannak 4-5-ös erősségű kanyarokkal, visszafordítókkal, így biztos, hogy a fékünk is komolyan munkára lesz fogva, nagyon kell szorítanunk azért, hogy kibírja a verseny végéig. Ez is lesz a legnagyobb kihívás, hogy spóroljunk a fékkel.

Pénteken délelőtt 11 órakor kezdődik a hivatalos program a rajtdobogóval, Nova Gorica belvárosában, majd délután 6+1 gyorsasági szakasz vár ránk. Az biztos, hogy a második kört már sötétben, lámpasorral kell megtennünk, de külön öröm lesz este a városban is autózni egyet a nézőknek. Izgalmas napnak nézünk tehát elébe. Szombaton ugyancsak hat szakaszt kell teljesítenünk, csak másik pályákon.

A fék mellett bízunk a komplett technikában, illetve magunkban is, hogy hiba nélkül végig tudjuk csinálni a hétvégi megmérettetést. Mivel a Zelezniki Rallyt sajnos nulláztuk, és az olasz fordulón sem tudtunk részt venni, ezért a bajnokságban visszacsúsztunk a 4. helyre. Annak érdekében, hogy újra esélyesek legyünk az év végi bajnoki címre, a legjobb lenne győzelmet elérni a hétvégi futamon, de reálisan kell látnunk ezt a helyzetet, és felismerni, hogy ez nagyon nehéz. Eredmény tekintetében így nem szeretnénk jóslatokba bocsátkozni, de mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy jól szerepeljünk.

Kocsis György: Még soha nem vettünk részt a Nova Gorica Rallyn, ezért a kiutazás előtt próbáltunk információt gyűjteni a körülményekről pár, az interneten is megtalálható belső kamerás felvételből. Persze, ez közel sem olyan, mint amikor a helyszínen szerez az ember személyes tapasztalatokat. Már túl vagyunk a pályabejáráson, és azt kellett megállapítanunk, hogy borzasztóan nehezek a gyorsaságik. Itt egy kilométeren van annyi bukkanó, mint Magyarországon az összes versenyen együttvéve. De így is tetszik, állunk elébe a kihívásnak. Nagyon nagy előny lesz viszont, ha valaki már korábban is autózott ezeken a szakaszokon, nem teljesen ismeretlen neki a terep. Hét különböző gyorsasági szerepel a programban, köztük egy belvárosi szuperspecial is. Úgy érezzük, hogy egy jó itinert állítottunk össze, így menet közben tényleg csak arra kell majd koncentrálnunk, hogy kihozzuk magunkból és a technikából a maximumot.

Legfrissebb cikkek