Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Nehéz hétvégéje volt Losonczy Leventének a Central European Rotax Max Challenge (CEE) brucki fordulóján. Mivel idén a Bohemia Clio Kupa élvez nála prioritást, másfél hónap kihagyás után tudott gokartba ülni, ezért a ritmust is lassabban vette fel.

A vázzal és a motorral is adódtak problémái, de így is sikerült a lehető legtöbbet kihoznia a hétvégéből. Többek között nagyon jó rajtokat vett és a rajt utáni tömörülésben is folyamatosan jó döntéseket hozott, így jó felkészülés volt a Bohemia Clio Kupa hétvégi záró fordulójára.

„Lesz még egy CEE futam ősszel, de nem tudom, hogy azt meg tudják-e rendezni. Én mindenestre úgy készültem, hogy előfordulhat, ez lesz az idei utolsó gokart versenyem, ezért szerettem volna jól szerepelnimondta Levi. – Idén a Clio Kupa élvez prioritást, ott próbáltunk a lehető legjobban felkészülni. A gokart egy kicsit háttérbe szorult, ezért másfél hónap kihagyás után ülhettem újra gokartba a brucki edzéseken.

Ennyi idő alatt nem felejt el az ember versenyezni, de az utolsó tizedek, századok kiautózásához szükséges precizitás sokkal nehezebben jön vissza, mint ha folyamatosan gokartban ülnék.

A brucki pályát nagyon jól ismerem, szeretek itt versenyezni. Nagyon jó beállításaink vannak erre a pályára, de úgy tűnik, hogy a vázam egy kicsit elöregedett, már nem olyan merev, mert nem igazán tudtam gyors lenni vele. A sorsolt motorunk sem tartozott a legerősebbek közé. Így a hétvégén sem a technika, sem én nem voltam a legélesebb.

Próbáltam ebből is kihozni a legjobbat. Az időmérőn 15., az elődöntőben 14., a döntőben pedig 11. lettem, ami nem túl fényes eredmény. A rajtjaim viszont jók voltak, jó döntéseket hoztam. Ez a gokartozás egyik előnye. Fizikálisan és szellemileg is nagyon jó tréning, úgyhogy még egy kevésbé jól sikerült hétvége is hasznos lehet.

Biztos vagyok benne, hogy a szuperdöntő is hasznos lett volna, de a csapattal közösen úgy döntöttünk, hogy nem állok rajthoz. Az eredmény szempontjából teljesen mindegy volt, viszont most hétvégén lesz Brnóban a Bohemia Clio Kupa utolsó hétvégéje, ahol a bajnoki dobogó a tét, és nem akartunk egy sérülést megkockáztatni.  

Teljes gőzzel erre a hétvégére készülök, de remélem, hogy még lesz alkalmam gokarttal versenyezni, mert úgy érzem, hogy egy jó szerepléssel és egy jó eredménnyel itt még adós vagyok.“

EREDMÉNYEK

Losonczy Levente, MHH Kart Team, Senior Max kategória
Résztvevők: 19
Időmérő: 15.
Elődöntő: 14.
Döntő: 11.
Szuperdöntő: Nem állt rajthoz

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:
Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., MedVie healthcare solutions, Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House

Legfrissebb cikkek